ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΒΛΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017


Αθήνα  03/07/2017


Προς

Ελεγκτική Επιτροπή Συνδικάτου

Αντρέα Φραντζόλα
Ιωάννη Σταυρίδη
Γεώργιο Καψοκόλη
Ευάγγελο Βάϊλα
Κυριακόπουλο Ιωάννη

Κοινοποίηση
Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου

Θέμα: Λειτουργία Ελεγκτικής Επιτροπής βάση Καταστατικού


Σας ενημερώνουμε ότι βάση του Καταστατικού λειτουργίας του Συνδικάτου μας, τα μέλη σας έχουν εκλέξει για να ασκείται τον έλεγχο και την εποπτεία της διαχείρισης του Συνδικάτου.

Στα καθήκοντα σας είναι να συντάσσεται έκθεση για την οικονομική διαχείριση του Διοικητικού Συμβουλίου την οποία είστε υποχρεωμένη να υποβάλετε για έλεγχο στη Γενική Συνέλευση, το ανώτατο όργανο του Συνδικάτου.

Με δυο λόγια εσείς ελέγχεται το Διοικητικό Συμβούλιο και η Γενική Συνέλευση εσάς!

Αντιγράφουμε από το Καταστατικό λειτουργίας του Συνδικάτου μας.

<<ΑΡΘΡΟ 21
Στην Τακτική ετήσια Γεν. Συνέλευση, λογοδοτεί η Διοίκηση του Συνδικάτου και τίθεται για έγκριση η έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής για την οικονομική διαχείριση του Δ.Σ. Επίσης τίθενται για έγκριση από τον Ταμία ο ισολογισμός και απολογισμός του προηγούμενου έτους καθώς και ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους.



ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΑΡΘΡΟ 23

Ο έλεγχος και η εποπτεία της διαχείρισης του Συνδικάτου ασκείται από πενταμελή (5/μελή) ελεγκτική επιτροπή εκλογή της οποίας γίνεται από τη Γ.Σ. για ίση περίοδο θητείας με εκείνη του Δ.Σ., ταυτόχρονα με την εκλογή του Δ.Σ. και με τον ίδιο τρόπο και εκλογικό σύστημα.

Η ελεγκτική επιτροπή, ασκεί τις αρμοδιότητές της συλλογικά, μπορεί όμως να εξουσιοδοτεί ένα μέλος της για ενέργεια ειδικού ελέγχου ή για την επιχείρηση ορισμένων διαχειριστικών πράξεων. Συνεδριάζει τακτικά μια φορά το μήνα και βρίσκεται σε απαρτία όταν παρίστανται τουλάχιστον τρία (3) μέλη αυτής.
Η Ε.Ε. έχει δικαίωμα οποτεδήποτε να λαμβάνει γνώση των βιβλίων και των δικαιολογητικών εισπράξεων και πληρωμών του Συνδικάτου.

Στο τέλος κάθε διαχειριστικής περιόδου συντάσσει έκθεση για τη διαχείριση του Δ.Σ. την οποία υποβάλλει υπό έλεγχο στην Γεν. Συνέλευση.>>

Σας εγκαλούμαι λοιπόν διότι ενώ διανύεται το τρίτο έτος της θητείας σας δεν έχετε προβεί σε καμιά ενέργεια ώστε να συγκληθούν οι Ετήσιες Τακτικές Γενικές Συνελεύσεις, ώστε να τεθούν οι εκθέσεις σας στην κρίση των μελών μας.

Σε προφορική επικοινωνία μαζί σας, επισημάναμε το γεγονός ότι ο ρόλος σας δεν είναι να κάνετε τα ''κομπιουτεράκια'', ελέγχοντας απλώς και μόνο αριθμητικές πράξεις, υπάρχουν τα πραγματικά γι αυτή τη δουλειά και σας εκφράσαμε την απορία πως μπορείτε να ελέγχεται τα οικονομικά πεπραγμένα, χωρίς να γνωρίζετε τα στοιχειώδη, όπως είναι η οικονομική πρόταση που ισχύει για τα οικονομικά ζητήματα του συνδικάτου ή ο κανονισμός του συνταξιοδοτικού μας ταμείου (ΚΕΑ) κλπ!

Σας επισημαίνουμε ότι ο ρόλος σας σαν Ελεγκτική Επιτροπή επιβάλει να λειτουργείται ανεξάρτητα από το Διοικητικό Συμβούλιο, όχι να συμπράττεται με αυτό και σας καλούμενα προβείτε σε όλες τις ενέργειες οι οποίες απορρέουν από τον θεσμικό σας ρόλο σε ότι αφορά τον έλεγχο και την εποπτεία του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και τον έλεγχο των εκθέσεων σας από την Τακτική Γενική Συνέλευση.



                     Παναγιώτης Σκοκέας – Χρήστος Τόλιας

              ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΣΥ – ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΠΥΛΗ
Αναρτήθηκε από: ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ. στις 11:35 π.μ. σε  

Search