ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΒΛΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015


Όλοι-όλες στην Πανεργατική απεργία 12 Νοέμβρη-Ανακοινώσεις -αφίσες Πρωτοβάθμιων Σωματείων και συλλογικοτήτων



ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ- ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ

Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών

Η  απεργία της 12ης  ΝΟΕ που έχει προκηρυχθεί κάτω από την πίεση των οξυμμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και στην οποία συμμετέχουν  εκατοντάδες σωματεία με αποφάσεις  τους  είναι πρώτη απεργία ενάντια στην πολιτική μιας Κυβέρνησης  που  με το 3ο μνημόνιο που υπέγραψε   επιχειρεί να διαλύσει την κοινωνική ασφάλιση  και να καταργήσει και τα τελευταία ψήγματα  του  κοινωνικού κράτους που γνωρίσαμε μεταπολεμικά.  Το νέο ασφαλιστικό  αυξάνει τα όρια ηλικίας  συνταξιοδότησης  στα 67, ώστε κανείς στο μέλλον δεν πρόκειται να πάρει πλήρη σύνταξη. Ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων σε συνδυασμό   με τη βασική σύνταξη που προβλέπει ο νέος  αντιασφαλιστικός  νόμος  (προνοιακό  επίδομα  360  €), οι μειώσεις που έχει προαναγγείλει  ο Υπουργός εργασίας,  η εξαγγελθείσα  κατάργηση των επικουρικών συντάξεων και η συγχώνευσή τους με την κύρια σύνταξη, η δραματική μείωση του μερίσματος του ΜΤΠΥ (  πρόταση του Δ.Σ του ταμείου κατά  50%), οδηγούν τους συνταξιούχους  σε εξαθλίωση.
·         Η  απόκρουση  του νέου αντιασφαλιστικού, οι μειώσεις των συντάξεων, η αποκατάσταση των απωλειών των εργαζομένων,  το νέο μισθολόγιο  με το οποίο θα μειωθούν ακόμη περισσότερο  οι  μισθοί και συντάξεις θα οδηγήσουν τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα σε ευθεία σύγκρουση με τις μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης και με την πολιτική της Ε.Ε και ΔΝΤ.   Η   ανατροπή της πολιτικής πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα του συνδικαλιστικού κινήματος. Χωρίς την ενότητα και αλληλεγγύη  των εργαζομένων, συνταξιούχων και ανέργων είναι αδύνατο να αντιμετωπιστεί  μια πολιτική που έχει την υποστήριξη όλου του  συστήματος που αυτή τη στιγμή αισθάνεται ότι δεν απειλείται. Ο κατακερματισμός των εργαζομένων, που έχει πετύχει το σύστημα με τη συνδρομή των ΜΜΕ, έχει  «συνδράμει» στην ήττα που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. Η δημόσια υγεία, παιδεία, συντάξεις παραδίδονται ως βορά στην ιδιωτική πρωτοβουλία και το συνδικαλιστικό κίνημα με τις ηγεσίες που  συντηρεί και ανέχεται ακόμη είναι ανήμπορο να αντιμετωπίσει  την κοινωνική καταστροφή που βιώνουν όλοι οι εργαζόμενοι.
·         Η πολιτική αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Για να οργανώσουμε την άμυνά μας  και να διεκδικήσουμε αυτά που μας πήραν,  στις  12  Νοέμβρη  όλοι οι συνταξιούχοι  στους δρόμους. Συμμετέχουμε στο  συλλαλητήριο μαζί με όλους τους συνταξιούχους  και εργαζόμενους. Προσυγκέντρωση  11.00  στο Πολυτεχνείο,  Πέμπτη  12  Νοέμβρη. Όλοι  μαζί μπορούμε.  Η ανάπτυξη ενός μεγάλου μαζικού κινήματος μπορεί να δώσει προοπτική στους  αγώνες των εργαζομένων και να αποτρέψει νέες αντιλαϊκές ρυθμίσεις και να ανατρέψει τελικά την πολιτική των μνημονίων.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 12ηςΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ - ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ
ΝΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - Ε.Ε. - ΔΝΤ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ!
ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
12 Νοεμβρίου καλούμε όλους τους συναδέλφους στην απεργία
(9:30 π.μ. απεργιακή συγκέντρωση στον Αη Μηνά).
Να βάλουμε φραγμό στη πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, να ακυρώσουμε την πολιτική των μνημονίων που «θρέφει» μόνο τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του κεφαλαίου. Μια πολιτική που έχει τη πλήρη συναίνεση όλων των κομμάτων που ψήφισαν το 3ομνημόνιο.
223 μέτρα προβλέπει το μνημόνιο μέχρι το 2018 και τα 127 πρέπει να ψηφιστούν μέχρι το τέλος του 2015!
Μεγάλος «φόρτος εργασίας» για την κυβέρνηση να κατεδαφίσει ό,τι έχει απομείνει και εξακολουθεί να θυμίζει εργασιακό, ασφαλιστικό και δημοκρατικό δικαίωμα!  Είναι στο χέρι των εργαζομένων, των ανέργων και των φτωχών της χώρας να ορθώσουμε τείχος ανυπακοής, αντίστασης και ανατροπής της αθλιότητας, της μιζέρια και της βαρβαρότητας που «πλουσιοπάροχα» μας υπόσχονται.
Ταυτόχρονα είναι και καθήκον να σηκώσουμε το ανάστημα και αυτή τη φορά. Να βροντοφωνάξουμε «ΟΧΙ» μέχρι το τέλος τόσο δυνατά, αποφασιστικά, μαχητικά, ενωτικά και ανυποχώρητα που κανένας πολιτικός σαλτιμπάγκος να μην τολμήσει να το μετατρέψει σε «ΝΑΙ» ποτέ ξανά! 

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,
- Να μην περιμένουμε την πλήρη διάλυση του ασφαλιστικού. Τα όρια συνταξιοδότησης πρέπει να μειωθούν και όχι το ανάποδο. Καμία αναμονή για τη σύνταξη – φιλοδώρημα για να μας βρει τελικά …ο θάνατος με την κιμωλία στο χέρι! Απαιτούμε την αύξηση των συντάξεων! Γιατί η αξιοπρεπής ζωή είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων μας και όχι …μάθημα ιστορίας ξεπερασμένων εποχών για τις σχολικές αίθουσες!
- Με το νέο μισθολόγιο που επιβάλλουν -αφού είναι τόσο «καλό»- να ζήσουν τα μέλη όλων των κυβερνήσεων της Ε.Ε., οι οικονομικοί παράγοντες και οι κάθε λογής παρατρεχάμενοι που είναι υπέρμαχοι αυτής της ισοπεδωτικής πολιτικής. Εμείς, για τους εργαζόμενους και τη νεολαία απαιτούμε αύξηση των μισθών μας τώρα! Επαναφορά του 13 και 14 μισθού. Κανένας κάτω από το όριο της φτώχειας!
- Η δημόσια περιουσία έχει έναν και μόνο ιδιοκτήτη το λαό. Γι’ αυτό λέγεται δημόσια! Να αφήσουν ήσυχα τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τη ΔΕΗ…. Τις ιδιωτικοποιήσεις - πλιάτσικο που προωθούν να τις εφαρμόσουν στην περιουσία όσων έχουν συγκεντρώσει όλο τον πλούτο της χώρας στα χέρια τους αφήνοντας απλήρωτους εργαζομένους, επιβάλλοντας εργοδοτική τρομοκρατία και βαρώντας κανόνι όποτε τους βολεύει (αστοί, εφοπλιστές, βιομήχανοι, τραπεζίτες, πολιτικοί που «ξεχνούν» να δηλώσουν μερικά από τα εκατομμύριά τους στην εφορία…).
- Όχι μόνο να εμποδίσουμε τις ομαδικές απολύσεις, αλλά να επιβάλλουμε την κατάργησή τους. Πενθήμερο και οκτάωρο για όλο το λαό!
- Να τους επιστρέψουμε με την ένδειξη «απαράδεκτος» τον προϋπολογισμόγια το 2016.Μας λένε ότι απαιτούνται 4,5 δις μέτρα λιτότητας για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι. Να απαντήσουμε δυναμικά ότι ανάμεσά στους «δημοσιονομικούς στόχους» των τοκογλύφων ντόπιων και ξένων και στη ζωή μας, για τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τη νεολαία δεν υπάρχει κανένα δίλημμα. Όχι μόνο να μην πιαστούν. ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ! ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ. ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΉ ΤΟΥ.
Στην άγρια φοροεπιδρομήμε αυξήσεις σε ΦΠΑ να απαντήσουμε με πλήρη κατάργηση των φόρων στα είδη πρώτης ανάγκης.
- Να μην επιτρέψουμε στο 3ο μνημόνιο να καταστρέψει τη δημόσια εκπαίδευση. Στα χιλιάδες κενά, στους μηδενικούς διορισμούς, στις μειωμένες πιστώσεις αναπληρωτών, στην αύξηση μαθητών στα τμήματα, στις συγχωνεύσεις ή καταργήσεις τμημάτων και στις μετακινήσεις εκπαιδευτικών, με μείωση δαπανών, στα εκρηκτικά προβλήματα της Τεχνικής Εκπαίδευσης, στο νέο πλαίσιο αξιολόγησης, στην εφαρμογή της μαθητείας = φτηνής-δωρεάν ανασφάλιστης εργασίας χωρίς δικαιώματα, στην εφαρμογή της έκθεσης του ΟΟΣΑ του 2011 στην εκπαίδευση, στην αύξηση ωραρίου, στον «εθελοντισμό» βλ. απλήρωτη εργασία. Απαντάμε:   ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΗ ΡΗΞΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΝΡΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ!
Η κυβέρνηση με θρησκευτική ευλάβεια, πιστή στις δεσμεύσεις της ΕΕ, του Δημοσιονομικού Συμφώνου και του ΟΟΣΑ, αναλαμβάνει να υλοποιήσει όλα τα μνημόνια, και παγιώνει το καθεστώς της μόνιμης επιτροπείας.
Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,
μας κουνούν το δάχτυλο, δήθεν για να μας νουθετήσουν ενώ είναι ολοφάνερο ότι πολύ απλά μας απειλούν. Μα λένε ότι «κατανοούν τις θυσίες μας», και μάλλον εννοούν ότι το μόνο που γνωρίζουν από αυτές είναι η …ορθογραφία της λέξης! Με «περίλυπο ύφος» παραδέχονται ότι τα σαρωτικά μέτρα που είναι ήδη γνωστά είναι μόνο η αρχή. Έρχεται νέο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων για να εκταμιεύουν τις δόσεις με τις οποίες προβλέπεται να ξεπληρώνεται το χρέος και να περισώσουν τις τράπεζες.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ!
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΕΤΟΙΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΪΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΘΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ!


Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Απεργούμε την Πέμπτη 12 Νοέμβρη

 Πανελλαδική γενική απεργία
Όλοι στις συγκεντρώσεις!
Προσυγκέντρωση Πρ/θμιων Σωματείων στην Καμάρα 10.00 π.μ.
Η εφαρμογή των νέων μέτρων του τρίτου μνημονίου ξεκίνησε.
Μείωση συντάξεων, πετσόκομμα των επικουρικών με την ενσωμάτωσή τους στην (μειωμένη) κύρια σύνταξη, σημαντική αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67χρόνια! κατάργηση του κοινωνικού - αναδιανεμητικού χαρακτήρα της ασφάλισης. Μείωση του προϋπολογισμού του 2016 για συντάξεις κατά 1,8 δισ., σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ. Κατάργηση και των τελευταίων εργασιακών δικαιωμάτων με τις ομαδικές απολύσεις, την αποδιάρθρωση των Συλλογικών Συμβάσεων.
Νέοι φόροι: αυξήσεις στο ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης εκμηδένιση φοροαπαλλαγών, ο δημευτικός ΕΝΦΙΑ που τον πληρώνει για 5η συνεχόμενη χρονιά όποιος έχει ένα σπίτι για το οποίο έχει πληρώσει φόρο κατά την αγορά του. Νέοι φόροι στους αγρότες που τους εξωθούν να εγκαταλείψουν τις καλλιέργειες.
Οι ιδιωτικοποιήσεις των κερδοφόρων τμημάτων των λιμανιών, αεροδρομίων, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΔΕΗ, ΕΥΑΘ, ΟΛΠ, ΟΛΘ θα γίνουν με όρους ξεπουλήματος σε γαλλικές, γερμανικές κτλ εταιρείες. Έτσι χάνονται κρατικές υποδομές που είναι απαραίτητές για την οικονομική ανάπτυξη υπέρ των λαϊκών συμφερόντων.
Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών προβλέπεται να γίνει προσθέτοντας νέα χρέη στα δημόσια ταμεία, άρα νέους φόρους για το λαό στους επόμενους προϋπολογισμούς και πάντα με τους κανόνες κερδοσκοπίας και εκβιασμού που επιβάλλει η ΕΚΤ μέσω της κυβέρνησης (συνέχιση στον έλεγχο κεφαλαίων και απειλές για κούρεμα καταθέσεων). Την ίδια ώρα είμαστε στο παρά πέντε της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών κατοικιών για τα «κόκκινα δάνεια».
Οι δανειστές και τα ιδιωτικά συμφέροντα που διαπλέκονται μ’ αυτούς προτίθενται να βάλλουν στο χέρι και να εκποιήσουν ότι βρουν πρόσφορο από δημόσιες υποδομές, καταργώντας παράλληλα δικαιώματα εργαζομένων και με περαιτέρω φτωχοποίηση τους. Αυτά γίνονται επειδή αυτή η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, έχουν δεχτεί το καθεστώς επιτροπείας της χώρας από τους δανειστές, υπογράφοντας τη συμφωνία της 14ης Αυγούστου.
Διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης
Η σχολική χρονιά άρχισε με χιλιάδες κενά στα σχολεία, με κανένα μόνιμο διορισμό, χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες από την καθυστέρηση των τοποθετήσεων υπεραρίθμων και αποσπασμένων. Με πενιχρή χρηματοδότηση από τους Δήμους, με αυθαίρετες αναθέσεις μαθημάτων, με αύξηση μαθητών στα τμήματα, με την Τεχνική Εκπαίδευση να παραπαίει, χωρίς να έχει βρει την ισορροπία της, μετά από δύο χρόνια κατάργησης βασικών ειδικοτήτων.
Με το τρίτο μνημόνιο προβλέπεται μέσα στο 2015: η κατάρτιση νέου μισθολογίου, που θα στοχεύει στη μείωση της κρατικής δαπάνης για μισθούς δημοσίων υπαλλήλων.. Νέο πλαίσιοαξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων και εκπαιδευτικών. Εφαρμογή της μαθητείας στην επαγγελματική εκπαίδευση, προσαρμογή του σχολείου στην «επιχειρηματικότητα», δηλαδή στις ανάγκες των επιχειρήσεων. Σύστημα μόνιμης υποχρεωτικής κινητικότητας εργαζομένων στο δημόσιο, μέσα από μία ηλεκτρονική βάση δεδομένων, όπου θα περιλαμβάνει τις κενές θέσεις και θα χρησιμοποιεί την περιγραφή καθηκόντων.
Το 2016 προβλέπεται η εφαρμογή των «σχεδίων δράσης» του ΟΟΣΑ για την «αναδιάρθρωση» του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος: Αύξηση ωραρίου εκπαιδευτικών και αύξηση μαθητών ανά τάξη, που οδηγεί μαθηματικά σε μειώσεις τμημάτων και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.
Σταματάμε την επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου.  Απαιτούμε
  • Όχι στο τερατούργημα του ασφαλιστικού. Να επιστραφούν τα κλεμμένα στα ταμεία! Αυξήσεις στις συντάξεις! Πλήρη Σύνταξη στα 30 χρόνια δουλειάς Καθολική, δημόσια δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση
  • Όχι στο νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο. Τώρα αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου-14ου μισθού.
  • Όχι στην κινητικότητα, διαθεσιμότητα- απολύσεις, συγχωνεύσεις σχολείων& τμημάτων, αξιολόγηση της υποταγής και χειραγώγησης.
  • Παύση πληρωμών προς τους δανειστές! Διαγραφή του ληστρικού, παράνομου χρέους
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις - Εθνικοποίηση των τραπεζών - Ρήξη με ΕΕ - έξοδος από το ευρώ. Κατάργηση ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ .Αύξηση της φορολογίας σε εφοπλιστές, μεγάλες επιχειρήσεις.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους – Μαζικούς διορισμούς – Πλήρη και ίσα δικαιώματα στους αναπληρωτές
  • 20 μαθητές/τμήμα, 15/κατευθύνσεις, 10/εργαστήρια. Επαναφορά του ωραρίου
  • Δημόσια δωρεάν Παιδεία με αύξηση δαπανών. 12χρονο ενιαίο, δημοκρατικό, δημόσιο δωρεάν ποιοτικό σχολείο. Αναβάθμιση- στήριξη ΤΕΕ. Όχι στην μαθητεία!
  • Δωρεάν Εθνικό Σύστημα Υγείας  Πλήρη δωρεάν και ποιοτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους
Η μαζική συμμετοχή μας στην απεργία είναι η αρχή του αγώνα για να πετύχουμε να πάρουμε αυτά που μας στερούν! Δεν πετυχαίνουμε τίποτα με την αδιαφορία, την αδράνεια και την απογοήτευση, ούτε διαμαρτυρόμαστε και μετά υποχωρούμε. Διεκδικούμε ως το τέλος τα δικαιώματά μας! Με κλιμάκωση του αγώνα! Με κοινό βηματισμό και συντονισμό με άλλους κλάδους εργαζομένων.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ              ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ανακοίνωση του Β Συλλόγου ΠΕ Αν. Θεσσαλονίκης

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ – ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Σαρωτική αντιλαϊκή επιδρομή αυτοί
Αγώνας για τις ανάγκες και τα δικαιώματα εμείς
Η ψήφιση και η εφαρμογή του 3ου μνημονίου σημαίνει την κλιμάκωση μιας ακόμα φάσης της αντιλαϊκής και αντεργατικής επίθεσης σε βάρος των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
Η αντιδραστική επιδρομή και η συνεχής προώθηση μέτρων θα σαρώσει όλα τα εναπομείναντα εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά και δημοκρατικά δικαιώματα εάν το εργατικό – λαϊκό κίνημα με τους αγώνες του δεν καταφέρει να την ανακόψει. Από τα223 μέτρα που προβλέπει το μνημόνιο μέχρι το 2018, τα 127 πρέπει να ψηφιστούν μέχρι το τέλος της χρονιάς!
Το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που ψηφίστηκε περιλαμβάνει σαρωτικές αλλαγές στο φορολογικό, στο ασφαλιστικό, στο δημόσιο, στην υγεία, στην ενέργεια, στο ΤΑΙΠΕΔ και σε πολλά άλλα πεδία.
Το νέο ασφαλιστικό που έρχεται άμεσα, ξεθεμελιώνει στην κυριολεξία την κοινωνική ασφάλιση.
Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης,  κόψιμο συντάξεων και του ΕΚΑΣ, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, ταφόπλακα στα επικουρικά ταμεία και με το πόρισμα των σοφών να μετατρέπει τη σύνταξη σε επίδομα ελεημοσύνης!
Το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο παγώνει μέχρι και 15 χρόνια, ανάλογα με την κατάταξη στα ΜΚ, κάθε αύξηση στους μισθούς,  αντί της άμεσης ανακούφισης με την βαθμολογική προαγωγή των εκπαιδευτικών.
Τον προϋπολογισμό για το 2016 να προβλέπει άλλα 4,5 δις μέτρα λιτότητας για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.
 Χωρίς ανάσα, ακολουθεί νέο πακέτο μέτρων για τα «κόκκινα δάνεια», την κινητικότητα και την αξιολόγηση στο δημόσιο, τις κατασχέσεις μισθών και συντάξεων, τους πλειστηριασμούςσπιτιών, το ξήλωμα της ρύθμισης των 100 δόσεων, τη συνεχή φορολεηλασία.
 Με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα σπρώξουν στις συστημικές και χρυσοπληρωμένες (ιδιωτικές) τράπεζες, ξανά άλλα 25 δις ευρώ, τα οποία παίρνουν από μας!
Η κυβέρνηση πιστή στις δεσμεύσεις της ΕΕ, του Δημοσιονομικού Συμφώνου και του ΟΟΣΑ, αναλαμβάνει να υλοποιήσει όλα τα μνημόνια, και παγιώνει το καθεστώς της μόνιμης επιτροπείας.
Το 3ο μνημόνιο στην εκπαίδευση είναι εδώ, με χιλιάδες κενά, μηδενικούς διορισμούς, με συνολική μείωση των δαπανών για την Παιδεία και δραματική υποχρηματοδότηση των σχολείων.
Το 3ο μνημόνιο στην εκπαίδευση προβλέπει τη συνέχιση της εφαρμογής των αντιεκπαιδευτικών νόμων της Διαμαντοπούλου και του Αρβανιτόπουλου. Το Νοέμβριο : νέο πλαίσιο αξιολόγησης, εφαρμογή της μαθητείας, δηλ. της φτηνής-δωρεάν ανασφάλιστης εργασίας χωρίς δικαιώματα, τοΔεκέμβριο :  νέο σύστημα κινητικότητας, τον  Απρίλιο του 2016: εφαρμογή της έκθεσης του ΟΟΣΑ του 2011 στην εκπαίδευση, δηλαδή συγχωνεύσεις, καταργήσεις σχολείων, αύξηση ωραρίου κλπ.
Την ίδια ώρα ο υπουργός Παιδείας μιλά για εθελοντισμό, αξιολόγηση και αύξηση ωραρίου, προσχηματικούς διαλόγους, αντί της προώθησης λύσεων στα χρονίζοντα προβλήματα της παιδείας και των εκπαιδευτικών, ενώ η χρονιά ξεκίνησε και συνεχίζεται με ένα μπαράζ δικών αγωνιστών και νέων πειθαρχικών.
Υπάρχει μόνο ένας δρόμος για τους εργαζόμενους: Αγώνας και σύγκρουση!
Η ελπίδα στα σωματεία μας και στους αγώνες μας
Εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχουν δυνατότητες για μια αποφασιστική αντίσταση στην πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφαλαίου, για κατακτήσεις στις διεκδικήσεις του κλάδου.Απαραίτητη προϋπόθεση να δοθεί αποφασιστική συνέχεια στις απεργιακές μας κινητοποιήσεις.
Είναι ανάγκη να σκεφτούμε και να δράσουμε, πιάνοντας το νήμα από τις καλύτερες στιγμές των συλλογικών μας αγώνων των τελευταίων χρόνων και με αποφασιστικότητα, διάρκεια, επιτροπές αγώνα, συσπείρωση μέσα στα σωματεία, συντονισμό, διαδικασίες Γενικών Συνελεύσεων, πολύμορφες δράσεις και διάθεση σύγκρουσης να αγωνιστούμε μέχρι τη νίκη.
Καλούμαστε όλοι, χωρίς αναμονή, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ξεκινήσει ο αγώνας ώστε να μην περάσουν και να ανατραπούν τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, η νέα φορολεηλασία, οι αντιδραστικές αλλαγές στα εργασιακά και συνολικά η πολιτική του μνημονίου, που μας βρίσκει όλους στην ίδια πλευρά: εργαζόμενους και άνεργους, νέους και παλαιότερους εργαζόμενους, ελαστικά απασχολούμενους και συνταξιούχους, μισθωτούς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Ας δώσουμε τον αγώνα ενωμένοι, με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα. Είναι ο μόνος τρόπος για να ζήσουμε και να παλέψουμε νικηφόρα για το μέλλον όλων μας.
Ένας σημαντικός σταθμός σε αυτό τον αγώνα είναι και η Πανεργατική Απεργία της 12 Νοέμβρη, που πρέπει να αποτελέσει μαζική και μαχητική απάντηση στα νέα βάρβαρα μέτρα και αρχή μιας πορείας αντεπίθεσης των αγώνων μας.
Κανένας για δουλειά, όλοι στην απεργία και τις διαδηλώσεις!
Όλοι/ες στην απεργιακή προσυγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων την ΠΕΜΠΤΗ 12/11ώρα 10 στην ΚΑΜΑΡΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΤΙΝΗΣ Χ.                 ΑΓΑΠΗΤΟΣ Θ

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών
Όλοι στην απεργία στις 12 Νοέμβρη και στα συλλαλητήρια στις 22 Οκτώβρη
Όχι στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης
Όχι σε παλιά και νέα μνημόνια - Να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα
Όλοι στην απεργία στις 12 Νοέμβρη και στα συλλαλητήρια στις 22 Οκτώβρη
Ο κατάλογος των «προαπαιτούμενων» που ψηφίστηκαν, το τρίτο μνημόνιο, το πόρισμα της «Επιτροπής Σοφών» και ο επερχόμενος νόμος για το ασφαλιστικό, θα ολοκληρώσουν μια πορεία βαθύτατων αντιδραστικών αλλαγών στην κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια. Τα μέτρα, αυτά εάν περάσουν, θα διαμορφώσουν μια ριζικά διαφορετική κατάσταση, όπου το δικαίωμα στην σύνταξη και την περίθαλψη θα είναι άπιαστο όνειρο για μεγάλα τμήματα εργαζομένων (ιδιαίτερα των νέων), ενώ η σύνταξη θα είναι ένα πενιχρότατο βοήθημα για τα πολύ βαθιά γεράματα.
Με δυο λόγια, το νέο σύστημα στοχεύει στην μετατροπή της Κοινωνικής Ασφάλισης σε ατομική ασφάλιση. Περιλαμβάνει την εισαγωγή του ατομικού κεφαλαιοποιητικού συστήματος και της ανταποδοτικότητας, την αρχή των συγκεκριμένων εισφορών και των αβέβαιων παροχών, την αποχώρηση του κράτους από την ασφάλιση κ.ά.
Πιο συγκεκριμένα τα προς υλοποίηση και ψήφιση μέτρα θα περιλαμβάνουν:
Χωρισμό της σύνταξης σε δύο μέρη, την εθνική - κοινωνική σύνταξη και την αναλογική – ανταποδοτική. Η «εθνική σύνταξη» (σήμερα προβλέπεται στα 360 ευρώ, αύριο ακόμα μικρότερη) για όσους είναι κάτω από το επίπεδο της φτώχειας. Θα χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό – δηλαδή από νέους φόρους που θα επιβληθούν στα λαϊκά στρώματα. Ήδη η κυβέρνηση άνοιξε ζήτημα πρόσθετων χαρατσιών για τους ελευθέρους επαγγελματίες. Η αναλογική-ανταποδοτική σύνταξη, θα στηρίζεται στη σύνδεση εισφορών-παροχών. Στη χρηματοδότησή της δεν θα συμμετέχει το κράτος, ενώ δεν προσδιορίζεται ούτε το ποσοστό συμμετοχής των εργοδοτών. Η σύνταξη αυτή θα μειώνεται διαρκώς, γι αυτό και κανείς δεν υπόσχεται ένα εγγυημένο ύψος της σύνταξης αυτής. Παράλληλα ο Υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι θα καταργηθούν οι επικουρικές συντάξεις.
Θεσμοθετημένο το κούρεμα των παροχών και των συντάξεων και η υφαρπαγή των αποθεματικών. Στη «νέα αρχιτεκτονική του συστήματος» το «κούρεμα» των συντάξεων και η διαρκής συμπίεσή τους είναι θεσμοθετημένα εξαρχής, καθώς θα ενσωματωθούν «αυτόματοι σταθεροποιητές» που θα μειώνουν τις συντάξεις, ενώ οι εισφορές των ασφαλισμένων θα ενσωματωθούν «φορολογική διοίκηση». Για το τι θα συμβεί, ας σκεφτούμε το πρώτο εξάμηνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όταν τα λιγοστά αποθεματικά των ταμείων, αποπλήρωσαν τις δόσεις του ΔΝΤ. Η κυβέρνηση νομοθετεί έτσι ώστε οι ασφαλισμένοι να εξαναγκάζονται -εφόσον αντέχουν οικονομικά- να ξαναπληρώνουν εισφορές σε επαγγελματικά ταμεία ή στην ιδιωτική ασφάλιση προκειμένου να έχουν στοιχειώδεις παροχές υγείας ή να καταφέρουν να επιβιώσουν στα γεράματα.
Ενοποίηση των ταμείων, που σημαίνει ενοποίηση προς τα κάτω της ασφαλιστικής «προστασίας», ενοποίηση προς τα πάνω των εισφορών και αφαίμαξη όσων αποθεματικών έχουν απομείνει…
Ισχυροποίηση και ενίσχυση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), για να επιταχυνθούν οι κατασχέσεις όσων έχουν ατομικές οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία.
Κατάργηση των κοινωνικών πόρων των ταμείων, που είναι βασική πηγή σε μια σειρά ταμεία (ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ κ.ά.)
Η κυβέρνηση, τα ΜΜΕ και όλα τα μνημονιακά κόμματα, λένε ότι το ασφαλιστικό σύστημα είναι «σπάταλο και μη βιώσιμο». Αποσιωπούν, τα 70 δις που λεηλατηθήκαν τα «προμνημονιακά» από κράτος-τράπεζες-εργοδότες, τα 15 δις που εξανεμίστηκαν με το PSI, ό,τι χάθηκε από το ΤΣΜΕΔΕ στην Τράπεζα Αττικής κλπ. Είναι προκλητικοί καθώς δείχνουν ως υπεύθυνους για την κατάσταση των ταμείων, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους αγώνες τους. Καλλιεργούν τον εμφύλιο ανάμεσα στους ασφαλισμένους, υποδαυλίζουν τις διαμάχες μεταξύ δημόσιου-ιδιωτικού τομέα, εργαζομένων και ανέργων, παλιών-νέων ασφαλισμένων κ.λπ. Όμως τα μέτρα πλήττουν ταυτόχρονα όλες αυτές τις κατηγορίες και εξισώσουν προς τα κάτω το ασφαλιστικό καθεστώς όλων μας.
Η κυβέρνηση θέλει να ψηφίσει, με κατεπείγουσες διαδικασίες, τα αντιδραστικά μέτρα στο ασφαλιστικό. Να γιατί:
ü    Η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ απαιτούν την απαλλαγή του προϋπολογισμού από το μεγαλύτερο μέρος της ασφαλιστικής δαπάνης, ώστε όλο και περισσότεροι πόροι να κατευθύνονται στη χρεομηχανή.
ü    Η ισοπέδωση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, σε συνδυασμό με τις ασφαλιστικές διευκολύνσεις προς τους εργοδότες, αναγορεύονται σε δέλεαρ για την άνοδο της «ανταγωνιστικότητας» και την επάνοδο στην «ανάπτυξη». Γι’ αυτό χαρίζει «γη και ύδωρ» στο κεφάλαιο. Ήδη η κυβέρνηση ψήφισε την απαλλαγή επιχειρηματικών ομίλων από τα δημοτικά τέλη, ενώ διέγραψε τα χρέη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς το δημόσιο, για να παραδοθεί στους ιδιώτες «άσπιλη και αμόλυντη».
ΤΣΜΕΔΕ: ένα ταμείο που ξεζουμίζει συστηματικά τους ασφαλισμένους
Το ΤΣΜΕΔΕ λειτουργεί εδώ και χρόνια ως «τράπεζα», που συμπιέζει όλο και περισσότερο τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, για να διασφαλίζει την κερδοφορία του. Για τους εργαζόμενους μηχανικούς, η κυβέρνηση έχει ήδη καταργήσει ακόμα και αυτή τη ελάχιστη δυνατότητα διετούς αλλαγής ασφαλιστικής κατηγορίας με προσωρινή καταβολή μειωμένων εισφορών. Τα νέα ασφαλιστικά μέτρα και η ενοποίηση των ταμείων, θα οδηγήσουν στην εξαφάνιση των όποιων ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας έχουν απομείνει. Θα ολοκληρώσουν τον αποκλεισμό από την ασφάλιση και περίθαλψη όσων δεν μπορούν να πληρώνουν τα χαράτσια και την πλήρη απαλλαγή του κράτους και των εργοδοτών του κλάδου, από τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις. Παράλληλα βρισκόμαστε μπροστά στον κίνδυνο άμεσων κατασχέσεων μέσω του ΚΕΑΟ. Την ίδια ώρα, τα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ που βρίσκονται στην Τράπεζα Αττικής έχουν κάνει φτερά για να εξυπηρετηθούν εκείνα τα επιχειρηματικά συμφέροντα που χρηματοδοτήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, από τον αγώνα και τη σύγκρουση
Οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία είναι οι μόνοι που μέσα από συντονισμένους μαχητικούς αγώνες, μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία τους, τις συλλογικότητές τους, μπορούν να αναστρέψουν την βάρβαρη αντεργατική πολιτική και του «μονόδρομου» της ΕΕ και της εργοδοσίας. Αγώνες ενάντια στα μέτρα που ψηφίζονται, ενάντια στα μνημόνια παλιά και νέα. Αγώνες σύγκρουσης και ρήξης με τον μονόδρομο του κεφαλαίου, του χρέους, του ευρώ και της ΕΕ.
Τέτοιον αγώνα δεν μπορεί και δεν θέλει να δώσει ο -παλιός και νέος- κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός. Η ΓΣΕΕ και οι κυρίαρχες δυνάμεις στις μεγάλες ομοσπονδίες, που έχουν αποδεχτεί τις «μεταρρυθμίσεις», τα μνημόνια, συντασσόμενοι με τον ΣΕΒ και όλους όσους εφαρμόζουν τα βάρβαρα μέτρα. Ούτε και οι διοικήσεις του ΤΕΕ και του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ που συναίνεσαν τόσα χρόνια σε κάθε αντιασφαλιστικό μέτρο. «Αγόρασαν» την Τράπεζα Αττικής από τον ιδρώτα των ασφαλισμένων, με το μεγαλύτερος μέρος των αποθεματικών που βρίσκονται στην Τράπεζα να έχουν ήδη χαθεί. Σήμερα συντάσσονται με τα νέα βάρβαρα μέτρα και το μόνο που κάνουν είναι να «παρακαλάνε» την κυβέρνηση να εξαιρεθεί το ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ από την ενοποίηση των ταμείων.
Για να μην περάσουν πάνω από τη ζωή μας:
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Δ.Ν.Τ, οι επιχειρηματικοί όμιλοι, το χρέος
·         H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και κάθε κυβέρνηση που εφαρμόζει βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική
Κατάργηση τώρα των υπέρογκων αυξήσεων εισφορών (Ν.3986/11) Άμεση δραστική μείωση τους. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων(μαζί με τους 3518/06, 3655/08) και όλων των πρόσφατων ρυθμίσεων.
Να ακυρωθούν όλοι οι νόμοι περί αναγκαστικών μέτρων είσπραξης. Να καταργηθεί το ΚΕΑΟ. Όχι σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις για χρέη προς ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, τράπεζες, κ.λπ.
Δημόσια δωρεάν υγεία – πρόνοια, περίθαλψη για όλους τους ασφαλισμένους ανεξάρτητα από χρέη προς το ταμείο. Κατάργηση των εισφορών στον κλάδο υγείας.
Αναγνώριση των άνεργων και υποαπασχολούμενων μηχανικών. Διαγραφή των χρεών τους προς το ταμείο. Αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας, προνοιακές παροχές. Απαλλαγή από την καταβολή εισφορών στο διάστημα της ανεργίας.
Κανονικές προσλήψεις στους απασχολούμενους με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, ως μέσο βελτίωσης των όρων εργασίας, αλλά και πάταξης της διαφυγής πόρων προς τα ταμεία από τους εργοδότες.
Κάτω τα χέρια από τα αποθεματικά των ταμείων. Έξω το ταμείο από την Τράπεζα Αττικής, όχι στο τζογάρισμα σε χρηματιστήριο. Πλήρη κάλυψη απ’ το κράτος όλων των απωλειών του αποθεματικού από την «επένδυση» στην Τράπεζα Αττικής, από το PSI, το χρηματιστηριακό τζόγο. Καταβολή των οφειλόμενων κράτους και εργοδοσίας.
Αποκλειστικά δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Κατάργηση της ανταποδοτικότητας και της επιχειρηματικότητας στην κοινωνική ασφάλιση. Άμεση μείωση των χρόνων για συνταξιοδότηση και άρση όλων περικοπών που επιβλήθηκαν.



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

12 Νοέμβρη: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!
Όσο δεν αγωνιζόμαστε και δεν τολμούμε, χρεοκοπούμε!
Η υπερψήφιση του 3ου Μνημονίου, με μεγάλη μάλιστα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ήρθε να επιβεβαιώσει τα εφιαλτικότερα σενάρια για το μέλλον των εργαζόμενων και των ανέργων, των συνταξιούχων και των νέων.
Ήρθε να επικυρώσει τη συνέχιση, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των ακραίων πολιτικών λιτότητας, της βίαιης αναδιανομής εισοδημάτων εις βάρος των μεσαίων και ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων. Επιχειρείται, έτσι, η διαιώνιση της καταστροφικής πολιτικής που οδήγησε σε πρωτοφανείς απώλειες εισοδημάτων και δικαιωμάτων, προκειμένου να σαρωθεί ότι απόμεινε από τα κοινωνικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και τον δημόσιο πλούτο.
Οι κυβερνήσεις αλλάζουν – Οι ίδιες πολιτικές συνεχίζονται και εντείνονται.
Η ίδια πολιτική συνεχίζεται, στο όνομα της δημοσιονομικής προσαρμογής και της επαπειλούμενης χρεοκοπίας. Συνεχίζεται η αύξηση της έμμεσης φορολογίας και δρομολογείται η ανατροπή του μεταπολεμικού δημόσιου και κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος, η ιδιωτικοποίηση όσων στρατηγικών τομέων του Δημοσίου έχουν ακόμα απομείνει δημόσια (ενέργεια, νερό, λιμάνια, αεροδρόμια), μειώνονται περαιτέρω μισθοί και συντάξεις, εκχωρούνται τα «κόκκινα δάνεια» σε κερδοσκοπικά funds και προχωράμε σε πλειστηριασμούς ακόμη και της πρώτης κατοικίας. 
Ισοδύναμα: Να δούμε ποιος θα φαγωθεί ή αλλιώς «διαίρει και βασίλευε»!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αποδεχτεί πλήρως το μνημονιακό πλαίσιο που παραμένει ακριβώς το ίδιο. Παίρνει εξίσου αντιλαϊκά μέτρα με τα μέτρα που πήραν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις και επιχειρεί να «χρυσώσει» το χάπι και να μας εξαπατήσει με τα λεγόμενα ισοδύναμα. Όμως πέρα από το ότι είναι αυταπάτη το «πιο ανθρώπινο μνημόνιο» είναι και μια επικίνδυνη λογική που διασπάει τους εργαζόμενους. Να πληρώσουν όσοι στέλνουν τα παιδιά τους στην ιδιωτική εκπαίδευση ή να πληρώσουμε πιο ακριβό το μοσχάρι; Να κοπούν οι συντάξεις άνω των 1000 ευρώ (και βλέπουμε) ή να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ; Να γίνουν απολύσεις εκπαιδευτικών ή να μειωθεί σε όλους λίγο ο μισθός; Και η κατρακύλα δε θα έχει τέλος και με πολυδιασπασμένο και απελπισμένο το λαό τελικά θα υιοθετηθούν – αργά ή γρήγορα – όλα τα παραπάνω! Δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε, μόνο να χάσουμε αν μπούμε σε μια τέτοια λογική.
Αυτό που χρειάζεται, είναι μέτωπο αντίστασης και κοινωνικό μέτωπο της μεγάλης εργαζόμενης και άνεργης πλειοψηφίας για να ανατραπεί η επίθεση του κεφαλαίου και του πολιτικού του προσωπικού που επιβάλλει τα μνημόνια. Σε μια τέτοια κατεύθυνση πρέπει να συμμετέχουμε
και να αξιοποιήσουμε τη γενική απεργία στις 12 Νοεμβρίου.
Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος!
Μπροστά στις νέες συνθήκες που οριοθετούνται από τους ακραίους εκβιασμούς και την τρομοκρατία των δανειστών και την αποδοχή από την Κυβέρνηση του ρόλου όχι ενός ακόμα απλού διαχειριστή των αδιέξοδων πολιτικών που επιβάλλονται αλλά ενός κυνικού υπερασπιστή τους, μένει σε εμάς, στους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας: με τρόπο μαζικό, συμμετοχικό και οργανωμένο να διεκδικήσουμε την ανατροπή των μνημονίων και όλων των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται σε βάρος μας.
Συμμετέχουμε στη Γενική Απεργία στις 12 Νοέμβρη 2015 και διεκδικούμε:
-Δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την παιδεία – ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών!
- Όχι σε αυξήσεις στα όρια ηλικίας και στη μείωση των συντάξεων. Κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση!
- Όχι στο νέο μισθολόγιο. Αυξήσεις στους μισθούς – να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας!Επανακατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο με άμεσο «ξεπάγωμα» των μισθών. Νέο μισθολόγιο με αποκατάσταση των απωλειών και ακώλυτη μισθολογική- βαθμολογική εξέλιξη.
- Όχι στην αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση. Καμιά κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών!
- Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την επαρκή στελέχωση της Υγείας, της Παιδείας, της Αυτοδιοίκησης των Ασφαλιστικών ταμείων, με παράλληλη αύξηση της χρηματοδότησης και διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους.
- Διατήρηση υπό δημόσιο έλεγχο όλων των στρατηγικών τομέων της ελληνικής Οικονομίας-αποτροπή της εκποίησης του δημόσιου πλούτου
-Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων, φορολογίας, με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ.
– Κατάργηση παλαιών και νέων μνημονίων
– Διαγραφή του χρέους.
Τα μνημόνια δεν είναι μονόδρομος! Είναι εξαθλίωση και χρεοκοπία!
Μονόδρομος είναι ο αγώνας για μια καλύτερη ζωή,
σε σύγκρουση με τα μνημόνια το κεφάλαιο, τα
την κυβέρνηση και τους δανειστές, την ευρωζώνη και την Ε.Ε.
Όλες και όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις!


 ARISTOTELHS
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε "Η ΑΘΗΝΑ"
Tα μόνα «ισοδύναμα»
στον οδοστρωτήρα και τη βαρβαρότητα
του τρίτου Μνημονίου,
είναι η αντίσταση κι ο αγώνας
για την Ανατροπή
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Εκτίμησή του συλλόγου μας είναι πως η επίθεση που ξεδιπλώνεται από την Κυβέρνηση και τους εταίρους της, ΕΕ και ΔΝΤ, εξελίσσεται σφοδρότερα κάθε πρόβλεψης. Δημόσια Εκπαίδευση, κοινωνικά αγαθά και δικαιώματα συνθλίβονται κυριολεκτικά στον οδοστρωτήρα του 3ου Μνημονίου.
Η μνημονιακή πολιτική των τελευταίων πέντε ετών συνεχίζεται και φέτος με προαπαιτούμενα και εφαρμοστικούς νόμους: Στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα του Οκτωβρίου-Νοεμβρίου, περιλαμβάνονται κι άλλες σαρωτικές αλλαγές σε όλο το Δημόσιο, στην Υγεία, στην Ενέργεια, στο ΤΑΙΠΕΔ και σε πολλά άλλα πεδία.Μετά την περίφημη αξιολόγηση, ακολουθεί νέο αντικοινωνικό πακέτο μέτρων που προβλέπει νέα μέτρα λιτότητας και εξαθλίωσης των εργαζομένωνδιάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, βαριά φορολογία στο λαό, ξήλωμα ρυθμίσεων για 100 δόσεις, κόκκινα δάνεια και πλειστηριασμούς σπιτιών, διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, κατασχέσεις μισθών και συντάξεων, κινητικότητα και αξιολόγηση στο Δημόσιο,εφαρμογή νέου μισθολογίου, επαναφορά του τέλους των 5 ευρώ στα νοσοκομεία, επέκταση της χορήγησης γενοσήμων, απελευθέρωση απολύσεων και νέα αποδιάρθρωση των συλλογικών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα, ιδιωτικοποιήσεις. Η μνημονιακή βαρβαρότητα δεν έχει τέλος. Η λίστα είναι μεγάλη και συνεχής…
Κοινωνική ασφάλιση- ώρα μηδέν
Το νέο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό σύστημα προβλέπει αύξηση των ορίων ηλικίας (67 έτη και 40 χρόνια εργασίας) και δραστική μείωση των πάσης φύσεως συντάξιμων αποδοχών ή και την κατάργησή τους, ενώ η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στο τρίτο μνημόνιο να περικόψει από τους συνταξιούχους 2.5 δις. ευρώ για το 2015 και 2016.Κατεδαφίζεται στην πράξη ό,τι απέμεινε από το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και μετατρέπεται από αναδιανεμητικό σεκεφαλαιοποιητικό. Στο νεοφιλελεύθερο-αντιδραστικό πόρισμα της Επιτροπής «Σοφών»υιοθετείται η προώθηση του ατομικού κεφαλαιοποιητικού συστήματος, με πλήρη ανταποδοτικότητα μεταξύ εισφορών και παροχών, η θεσμοθέτηση της αρχής των συγκεκριμένων εισφορών (και αβέβαιων παροχών), η ενοποίηση κύριας, επικουρικής σύνταξης και εφάπαξ, η αύξηση των χρόνων εργασίας και η χορήγηση εθνικής σύνταξης βάσει εισοδηματικών κριτηρίων. Σύμφωνα με το πόρισμα το τελικό ποσό της σύνταξης θα διαμορφώνεται με βάση το προσδόκιμο ζωής και το συνολικό αριθμό ετών ασφάλισης του εργαζόμενου. Προτείνεται, ακόμα, ο επανυπολογισμός των συντάξεων που δίνονται σήμερα, με βάση τα δεδομένα του νέου συστήματος με αδιευκρίνιστο ύψος. Χωρίς υπερβολή πρόκειται για το θατσερικό μοντέλο της σύνταξης-φιλοδώρημα που θα δίνεται στα βαθιά γεράματα.
Νέα σκληρά μέτρα στην εκπαίδευση
Παράλληλα, είναι ορατή νέα μείωση των μισθών των εκπαιδευτικών, μέσα από ένα νέο μισθολόγιο που θα ψηφιστεί μέσα στο 2015 και θα ισχύσει από 1-1-2016. Η εμπειρία του παρελθόντος από την εφαρμογή του «Ενιαίου Μισθολογίου» το 2011 με τις μειώσεις στους μισθούς μας να αγγίζουν το 40%, σε συνδυασμό με τις συνεχείς μειώσεις του ποσού στον κρατικό προϋπολογισμό για τη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων (8,3 δις μείωση τα τελευταία χρόνια), κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για νέες μειώσεις, που σε συνδυασμό με τη βαριά φορολογία και τα χαράτσια θα στραγγίξουν κυριολεκτικά ό,τι απέμεινε από το εισόδημά μας, κάνοντας την επιβίωση μια ακόμα δυσκολότερη υπόθεση.
Στον τομέα της εκπαίδευσης η νέα δέσμευση, ότι η έκθεση του ΟΟΣΑ του 2011, με την ανάλογη αναθεώρησή της, θα είναι οδηγός για τις εκπαιδευτικές αλλαγές, μπορεί να επιφέρει σοβαρές αρνητικές εξελίξεις τόσο στο εκπαιδευτικό σύστημα (όπως π.χ. ρυθμίσεις για την επαγγελματική κατάρτιση και την υποχρεωτική μαθητεία βάσει του ν.4186/13, συνέχιση της υλοποίησης της «μεταρρύθμισης του νέου σχολείου» και αξιολόγηση των σχολείων βάσει της λεγόμενης «αποδοτικότητας», που θα οδηγήσει στην κατηγοριοποίησή τους) όσο και στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών (όπως αύξηση ωραρίου, επαναφορά της αξιολόγησης-χειραγώγησης εκπαιδευτικών κ.λπ.)
Η μεγάλη ταξική πόλωση
Κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ, καθεστωτικά ΜΜΕ επιχειρούν να εκβιάσουν και να εμπεδώσουν στην κοινωνία την αντίληψη ότι η αποπληρωμή του χρέους και η διάσωση των συστημικών τραπεζών με την ανακεφαλαιοποίησή τους (25 δις) είναι μονόδρομος, ότι κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από τα μνημόνια, ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, ότι κάθε άλλη επιλογή θα οδηγούσε στην καταστροφή. Την ίδια στιγμή είναι οι ίδιοι που κυνικά προβλέπουν ότι το ελληνικό χρέος θα υπερδιογκωθεί στο 192,4% του ΑΕΠ και θα επιδιώξουν και άλλα νέα σκληρότερα μέτρα.
Η αλήθεια όμως είναι ότι η κυβέρνηση συναποφάσισε με τους εταίρους της, ΕΕ και ΔΝΤ, τον δρόμο των μνημονίων και της κοινωνικής βαρβαρότητας και αυτός ακριβώς ο δρόμος είναι που οδηγεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τη νεολαία, στην απόλυτη κοινωνική καταστροφή, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Απώτερος στόχος τους είναι η ραγδαία επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων, οι περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, στους μισθούς και στις συντάξεις, η κατάργηση κεκτημένων εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Η όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης διαμορφώνει μια μεγάλη ταξική πόλωση σε όλη την ελληνική κοινωνία. Το κοινωνικό και ταξικό πρόσημο του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα ήταν η μία μορφή της. Το μεγάλο στοίχημα είναι αν οι επόμενες εκφράσεις του κόσμου της εργασίας, στο δρόμο του αγώνα και των μορφών πάλης του, λειτουργήσουν προς όφελος των εργαζομένων, της κοινωνίας και των συλλογικών τους συμφερόντων, ώστε να υπάρξει και να διευρυνθεί η δυνατότητα να αλλάξουμε τη ζωή μας.
Ο συνδικαλισμός της «πεπατημένης» και της υποταγής
Οι υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες στα τριτοβάθμια και δευτεροβάθμια όργανα, παρακολουθούν αμήχανα - αν ορισμένες δε χαιρετίζουν κιόλας- τη συντριβή των εργασιακών προσδοκιών και την επέλαση του νεοφιλελεύθερου μονόδρομου. Έτσι και σε αυτήν την περίοδο, επέλεξαν την πεπατημένη. Δηλαδή, αποσπασματικές μορφές αγώνα, πίσω από τις εξελίξεις-όταν μεγάλο μέρος των μέτρων έχει ήδη περάσει, χωρίς μια ευρύτερη κινηματική δράση που τις προετοιμάζει και τις μαζικοποιεί, ώστε να αποτελέσουν και στην πράξη, αλλά και στη συνείδηση των εργαζόμενων τον πρώτο σταθμό μιας οργανωμένης συλλογικής αντεπίθεσης που θα αποτρέψει την κορύφωση της επίθεσης, θα ενώσει καιθα συσπειρώσει δυνάμεις στο δρόμο της αντίστασης και της ανατροπής.
Την ίδια στιγμή, σε έναν άνευρο και αβέβαιο, χρονικά και αγωνιστικά, και μακρόσυρτο κύκλοέκτακτων Γενικών Συνελεύσεων χωρίς στην ουσία άμεσοπροσανατολισμό καιαποφασιστικό χαρακτήρα, μέχρι τις 27 Νοέμβρη, καλεί η ΔΟΕ. Έως τότε δηλαδή που με βάση τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, η δημόσια εκπαίδευση θα ενσωματώνει και θα χωνεύει όλα τα στοιχεία της πρωτοφανούς εγκατάλειψής της (χιλιάδες κενά, οικονομική ασφυξία των σχολείων, αδιοριστία, ελαστική εργασία, υπερπληθή τμήματα, συγχωνεύσεις σχολείων, αναστολή του ολοήμερου σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, συμπτύξεις τμημάτων, αύξηση ορίου μαθητών ανά τμήμα) μέσω της ανάπτυξης των πρακτικών του ΟΟΣΑ, η κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης θα έχει ολοκληρωθεί, η φοροεπιδρομή θα έχει χτυπήσει κόκκινο και το νέο μισθολόγιο θα έχει θεσμοθετήσει τη χαριστική βολή στους μισθούς και τις συντάξεις μας!
Απαντάμε μαζικά, ενωτικά, μαχητικά, ανατρεπτικά
Η πραγματικότητα που διαμορφώνεται τόσο από την κυβερνητική επίθεση όσο και από τις επιλογές της συνδικαλιστικής ηγεσίας ενισχύει την εκτίμηση του συλλόγου μας αφενός για τηνάμεση ανάγκη συγκρότησης ενός πλατιού κοινωνικού καιεργατικού μετώπου αντίστασης και ανατροπής στις μνημονιακές κυβερνητικές πολιτικές,, αφετέρου για την ανάγκησυντονισμού των εκπαιδευτικών σωματείων, που θα αποτελέσουν την ατμομηχανή μιας ταξικά αναγκαίας δράσης στην περίοδο, θα συμβάλλουν με τη συλλογική τους δράση στοναγωνιστικό προσανατολισμό των έκτακτων Γ.Σ και στην ενοποίηση των διάσπαρτων δράσεων που εκδηλώνονται στο χώρο της εκπαίδευσης.
Μια πολύμορφη, μαζική, ενωτική, μαχητική, ανατρεπτική δράση πρέπει να΄ναι τώρα η απάντησή μας. Οργανωμένη από τα κάτω, από τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις εργατικές και κοινωνικοπολιτικές συλλογικότητες, τον κόσμο της δουλειάς και του αγώνα. Ενάντια στην ψήφιση και την εφαρμογή των απεχθών μνημονιακών μέτρων, αλλά και στην προοπτική της ενότητας και της συσπείρωσης όλων των διάσπαρτων δυνάμεων στο δρόμο της σύγκρουσης με την πολιτική Κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ. Μια τέτοια δράση όχι μόνο καθίσταται ως άμεση αναγκαιότητα, αλλά αποτελεί και τη μόνη μορφή εργατικής και κοινωνικής αντιπολίτευσης σήμερα στο σκηνικό της γενικευμένης υποταγής, απάθειας και συναίνεσης που στήνει το κυρίαρχο πολιτικό προσωπικό και τα εξωνημένα ΜΜΕ.
Στον οδοστρωτήρα και τη βαρβαρότητα του τρίτου μνημονίου, τα μόνα ισοδύναμα είναι η αντίσταση, ο αγώνας, η άμεση συλλογική δράση, η σύγκρουση και η ανατροπή. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Όλοι-ες στον αγώνα για να υπερασπίσουμε τη ζωή μας!
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Παζάλος Γιώργος              Θεοδωρόπουλος Θοδωρής

απερσταθ1



Ε ΕΛΜΕ Αν. Αττικής
Παλλήνη 6/11/2015
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 12/11


Το Δ.Σ της Ε΄ΕΛΜΕ Αν. Αττική καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην απεργία στις 12/11/2015. Γιατί:
  1. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα καταιγισμό αντιλαϊκών μέτρων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που θα σαρώσει όλα τα εναπομείναντα εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά και δημοκρατικά δικαιώματα, εάν το εργατικό – λαϊκό κίνημα με τους αγώνες του δεν καταφέρει να την ανακόψει. Από τα 223 μέτρα που προβλέπει το μνημόνιο μέχρι το 2018, τα 127 πρέπει να ψηφιστούν μέχρι το τέλος του 2015.Τα μέτρα που ψηφίστηκαν ήδη για το ασφαλιστικό και το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση μετατρέπουν τη σύνταξη σε επίδομα ελεημοσύνης και σηματοδοτούν την πλήρη απόσυρση του κράτους από την κοινωνική ασφάλιση. .Το νέο μισθολόγιο οδηγεί πλέον τους εργαζόμενους στα όρια της επιβίωσης. Προωθούνται οι ομαδικές απολύσεις, η αποδιάρθρωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η κατάργηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, η μόνιμη κινητικότητα στο δημόσιο .Ο προϋπολογισμός για το 2016 προβλέπει άλλα 4,5 δις μέτρα λιτότητας για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι. Το πενιχρό εισόδημα των εργαζόμενων θα λεηλατηθεί από νέα φορολογικά μέτρα.. Έρχεται νέο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων για να εκταμιεύουν τις δόσεις με τις οποίες προβλέπεται να ξεπληρώνεται το χρέος και να περισώσουν τις τράπεζες. Οι δανειστές επιδιώκουν να γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με απελευθέρωση των περιορισμών στα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια» και στους πλειστηριασμούς των σπιτιών. Η κυβέρνηση πιστή στις δεσμεύσεις της ΕΕ, του Δημοσιονομικού Συμφώνου και του ΟΟΣΑ, αναλαμβάνει να υλοποιήσει όλα τα μνημόνια, και παγιώνει το καθεστώς της μόνιμης επιτροπείας.
  2. Το 3ο μνημόνιο στην εκπαίδευση είναι εδώ, με χιλιάδες κενά, μηδενικούς διορισμούς, μειωμένες πιστώσεις αναπληρωτών, τη συνέχιση και πλήρη εφαρμογή του «Νέου Σχολείου» της Διαμαντοπούλου και του Αρβανιτόπουλου, , την πλήρη εφαρμογή ως Απρίλιο του 2016της έκθεσης του ΟΟΣΑ του 2011 στην εκπαίδευση, δηλαδή συγχωνεύσεις, καταργήσεις σχολείων, αύξηση ωραρίου, αξιολόγηση κλπ. Ο Υπ. Παιδείας, ακολουθώντας πιστά τους προκατόχους του κ. Διαμαντοπούλου, κ .Αρβανιτόπουλο, καλεί τους εκπαιδευτικούς σε προσχηματικό ‘εθνικό’ διάλογο, ενώ έχουν ήδη υπογράψει και συναποφασίσει τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης επιδιώκοντας να κερδίσουν τη συναίνεση του εκπαιδευτικού κινήματος στην πολιτική τους, ότι δηλ. δεν κατάφεραν οι προηγούμενοι..
Η ελπίδα στα σωματεία μας και στους αγώνες μας
Το Δ.Σ της Ε΄ΕΛΜΕ Αν. Αττικής καλεί τους συναδέλφους, κόντρα στην αναμονή, την ανάθεση και την απογοήτευση, να δώσουμε τη μάχη για την ανατροπή της πολιτικής Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφαλαίου . Στην κυβέρνηση που επικαλείται κυνικά ότι «ο λαός ψήφισε μνημόνιο» και στο μονόδρομο των αντιλαϊκών μέτρων που θέλουν να επιβάλλουν απαντάμε με την αλήθεια των αναγκών, και των δικαιωμάτων μας, Αξιοποιούμε την εμπειρία των αγώνων των τελευταίων χρόνων, τη μάχη με τη διαθεσιμότητα, την αξιολόγηση που έφεραν αποτελέσματα και άφησαν παρακαταθήκη τα χαρακτηριστικά της αποφασιστικότητας, διάρκειας, της συσπείρωσης στα σωματεία, των Γενικών Συνελεύσεων, και της σύγκρουσης.. Οι εργαζόμενοι να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια για να μη μείνει η 12/11 άλλη μια 24ωρη απεργία χωρίς σχέδιο και κλιμάκωση., .
.Διεκδικούμε τα αιτήματα του 16ου και 17ου Συνεδρίου και των Γ.Σ του Μαΐου –Σεπτεμβρίου του 2013, που παραμένουν σε ισχύ και αποτελούν θέσεις του κλάδου:

Η πρόεδρος            Ο γραμματέας

Άννα Μπαχτή       Πάνος Μιχαλόπουλος 

ERG.LESXH

Εργατική Λέσχη Καλλιθέας

Λασκαρίδου 134


OΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ

Κυβέρνηση – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. κλιμακώνουν τον πόλεμο στο λαό βάζοντας μπροστά το τρίτο μνημόνιο. Διαλύουν το ασφαλιστικό, βάζουν και άλλους φόρους, ετοιμάζουν κατασχέσεις –πλειστηριασμούς. Μαζικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας επιβάλλουν εργασιακό μεσαίωνα.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ - ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ «ΟΧΙ»
ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑ
ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
Παλεύουμε για:
· Αποκλειστικά δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα. Πλήρης ασφάλιση για κάθε είδους ελαστική απασχόληση και για όλο το διάστημα της ανεργίας με το κόστος τους εργοδότες και το κράτος. Επιστροφή των κλεμμένων στα ασφαλιστικά ταμεία.
· Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις. Κανονικές προσλήψεις και όχι επιδοτήσεις στους εργοδότες. Να σταματήσει η ξεφτίλα των δήθεν «κοινωφελών προγραμμάτων» που ανακυκλώνουν την ανεργία. Εθνικοποίηση όλων των κλειστών εργοστασίων και επαναλειτουργία τους με εργατικό έλεγχο. Μείωση των ωρών εργασίας και των χρόνων συνταξιοδότησης.
· Αύξηση στους μισθούς. Αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων.
· Καμιά ιδιωτικοποίηση. Εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση με εργατικό έλεγχο των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.
· Όχι στους πλειστηριασμούς. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη.
ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΑΝΕΡΓΟΥΣ,
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΝΕΟΛΑΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΗ ΡΗΞΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 11.00 Π.Μ.

ΟΚΔΕ: ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ
ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Πέμπτη 12 Νοέμβρη
Αθήνα: 10:30 στο Μουσείο
Θεσσαλονίκη: 10:30 Εγνατία & Αγ. Σοφίας
Ιωάννινα: 10:30 στο Εργατικό Κέντρο
H «ηπιότερη διαχείριση» του ΣΥΡΙΖΑ είναι μιααπάτη
Ο Τσίπρας και η παρέα του, αφού μεταλλάχτηκαν και πρόδωσαν, μετατρέποντας το μεγαλειώδες και ταξικό ΟΧΙ των εργαζομένων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων σε «ΝΑΙ», αφού υφάρπαξαν την ψήφο του ελληνικού λαού στις εκλογές «εξπρές» της 20ης Σεπτέμβρη, προχωρούν με γοργούς ρυθμούς στην υλοποίηση των δεσμεύσεων προς Ε.Ε.-ΔΝΤ και την εφαρμογή του 3ουκαι σκληρότερου Μνημονίου. Ψηφίζουν τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα το ένα μετά το άλλο κόντρα και ενάντια στη θέληση και στις ανάγκες του ελληνικού λαού.
Αυτός ο άθλιος νεομνημονιακός θίασος συνεχίζει το «έργο» της Σαμαροβενιζελικής χούντας σε ακόμη χειρότερο βαθμό, με τη μορφή παρωδίας, με το SuccessStoryNo 2. Μας κοροϊδεύουν, μας αραδιάζουν ένα σωρό ψέματα, για «ηπιότερη διαχείριση» του 3ου Μνημονίου, με δήθεν ισοδύναμα μέτρα και με ένα «παράλληλο πρόγραμμα», μιλούν για διαπραγμάτευση του χρέους… Προσπαθούν να παρουσιαστούν ως οι «εγγυητές της κοινωνικής δικαιοσύνης», ότι «συγκρούονται με τα συμφέροντα», ενώ είναι οι ίδιοι οι πιο καλοί εκφραστές των «συμφερόντων», οι συνεργοί στα σκάνδαλα, στη σαπίλα και την παρακμή. Την πραγματική κατάσταση την βιώνουμε καθημερινά στο πετσί μας.Η καταστροφή που ζούμε δεν έχει τελειωμό.
Το 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ είναι η καταστροφή μας
  • Το 3ο Μνημόνιο (που θα σβήνεται και θα ξαναγράφεται από τους δανειστές-τοκογλύφους),αν εφαρμοστεί, θα είναι το τελειωτικό χτύπημα, σε ό,τι έχει μείνει όρθιο από τα δικαιώματα μας. Μόνο για το 2015-16 θα πάρουν μέτρα ύψους 6,4 δισ. ευρώ. Ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, μείωση μισθών και συντάξεων, απολύσεις, φορολογικό τσουνάμι, κατασχέσεις κατοικιών-μισθών-συντάξεων, κλείσιμο νοσοκομείων και σχολειών, διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης κλπ.
  • Το 3ο Μνημόνιο, δεν πρόκειται να λύσει κανένα πρόβλημα της χρεοκοπημένης ελληνικής οικονομίας, δεν πρόκειται να φέρει επενδύσεις, να επανεκκινήσει την οικονομία.
  • Για να εφαρμοστεί, θα πρέπει να μπει ταφόπλακα σε ό,τι έχει μείνει όρθιο από τα πολιτικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες μας. Έτσι στα σχέδιά τους είναι η επαναφορά του κράτους έκτακτης ανάγκης (ΜΑΤ, διώξεις συνδικαλιστών και εργαζομένων κ.τ.λ.) με ακόμη πιο σκληρούς όρους και ο νέος αντιαπεργιακός νόμος που θα περιορίσει δραστικά κάθε δικαίωμα αντίστασης μας και απεργίας.
Η προδοσία του Τσίπρα να γίνει πείσμα για αντίσταση, αγώνα, ανυπακοή
Σίγουρα το αποτέλεσμα των εκλογών δεν είναι καλό! Η άκρως μνημονιακή βουλή που προέκυψε, που βλέποντάς την σε πιάνει κατάθλιψη, δεν σημαίνει ότι σταθεροποιείται καμιά πολιτική κατάσταση, ότι έχουν επικρατήσει, ότι είναι άτρωτοι όπως θέλουν να παρουσιάζονται ο Τσίπρας και η παρέα του! Πόσο μάλλον, αυτό το αποτέλεσμα σε καμία περίπτωση δεν ακυρώνει την πεποίθησή μας, την αναγκαιότητα και τον πόθο μας να απαλλαγούμε και να ζήσουμε πάση θυσία χωρίς Μνημόνια,όπως δόλια θέλουν να μας παρουσιάσουν τα ΜΜΕξαπάτησης και ο συρφετός του «Μένουμε Ευρώπη», δηλαδή του Μένουμε Μνημόνια. Τοτι θέλει, το έχει εκφράσει πολλές φορές ο ελληνικός λαός! Το είπαμε στις 25 Γενάρη, το ξεκαθαρίσαμε στις 5 Ιούλη με το περήφανο ΟΧΙ, το δείξαμε στην πράξη όλα αυτά τα χρόνια: με τους αγανακτισμένους, τις πλατείες, τις δεκάδες απεργίες και συγκρούσεις, τους μικρούς και μεγάλους αγώνες μας.
Πρέπει να ξαναπιάσουμε το νήμα από εκεί που το αφήσαμε το 2012, σπάζοντας αυτό το επιφανειακό κλίμα, της αδράνειας και της απογοήτευσης, μετατρέποντάς τα σε οργανωμένη πάλη στην πράξη. Πρέπει να πάρουμε τις «τύχες» μας στα χέρια μας.
Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τους ξεπουλημένους νενέκους της ΓΣΕΕ, από το ΠΑΜΕ και τη διασπαστική και απομονωτική πολιτική του, που φραστικά, προγραμματικά και πρακτικά, δεν λέει και δεν κάνει τίποτα. Πρέπει να ριχτούμε άμεσα στην μάχη!Δεν είμαστε μόνοι μας! Οι σύμμαχοί μας είναι οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι που είναι τώρα στη μάχη, που αντιστέκονται στα ίδια βάρβαρα μέτρα(δυναμικές απεργίες σε Φινλανδία, Βέλγιο Γερμανία, Γαλλία κλπ).
Αγώνες με πρόγραμμα – πραγματική λύση! Για τα δικά μας συμφέροντα!
  • Αγώνες για την επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων προ μνημονίων.
  • Αγώνες για να ανοίξουν τα σχολεία και τα νοσοκομεία που έκλεισαν. Για δωρεάν – δημόσια Ασφάλιση, Υγεία, Παιδεία για όλους με βάση τις ανάγκες μας.
  • Αγώνες για το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και την εθνικοποίηση των εργοστασίων και των τομέων κλειδιά της οικονομίας (τράπεζες, ενέργεια, συγκοινωνίες, τηλεπικοινωνίες) κάτω από εργατικό έλεγχο.
  • Αγώνες για την υπεράσπιση των δημοκρατικών –συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Αγώνες με σχέδιο, με ενότητα και οργάνωση στους χώρους της δουλειάς
  • Να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις, δημιουργώντας σε κάθε χώρο δουλειάς δικές μας μορφές οργάνωσης (επιτροπές αγώνα και αλληλεγγύης) ώστε να αρχίσουμε να αντιστεκόμαστε και να διεκδικούμε. Εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να αποφασίζουμε τη διάρκεια και την μορφή των κινητοποιήσεών μας καθώς και τα αιτήματά μας.
  • Να αγωνιστούμε με μαχητικές μορφές πάλης (απεργίες, παραστάσεις διαμαρτυρίας, καταλήψεις, αυτοδιαχείριση) υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματά μας χωρίς συμβιβασμούς, πηγαίνοντας τους αγώνες μέχρι τέλους.
  • Να ανασυγκροτήσουμε – ενισχύσουμε τα Συνδικάτα μας αναλαμβάνοντας εμείς οι ίδιοι αυτή την υπόθεση, ξεπερνώντας τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.
Να παλέψουμε για:
  • Άμεση κατάργηση των μνημονίων – Διαγραφή του χρέους
  • Έξοδο από Ευρώ και ΕΕ – Άμεση καθιέρωση εθνικού νομίσματος
  • Εθνικοποιήσεις τραπεζών και τομέων κλειδιά της οικονομίας με εργατικό – κοινωνικό έλεγχο
  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις με βάση τις ανάγκες μας!
  • Άμεση επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων
  • Καμία αλλαγή στο ασφαλιστικό. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων
  • Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση για όλους
  • Επίδομα ανεργίας, χωρίς προϋποθέσεις, ίσο με το βασικό μισθό σε όλη την διάρκεια της ανεργίας
  • Κατάργηση των σκλαβοπάζαρων του ΟΑΕΔ (προγράμματα voucher, ΚΟΧ και μαθητείας)
Ένα τέτοιο Πρόγραμμα Σωτηρίας μπορούμε να εφαρμόσουμε μόνο εμείς οι ίδιοι. Χωρίς εκλογικές και κοινοβουλευτικές αυταπάτες, χωρίς ανάθεση σε κανέναν «σωτήρα». Σε κάθετη σύγκρουση με τους μνημονιακούς, παλιούς και νέους. Με τους καπιταλιστές και τους πλούσιους, το κράτος και το σάπιο πολιτικό σύστημά τους, τους ιμπεριαλιστές δανειστές, εκβιαστές και πολεμοκάπηλους. Επιβάλλοντας μια επαναστατική Κυβέρνηση των Εργαζομένων, που θα βασίζεται στην αυτοοργάνωσή μας και θα έρθει μέσα από αγώνες και ταξικές συγκρούσεις.


strike 27 11 2014

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ καθηγητών Περιστερίου

Νέο μισθολόγιο:
Να πλημμυρίσουν οι δρόμοι από διαδηλωτές και απεργούς!
Όποιος δεν αγωνίζεται πεθαίνει!
«Αν υιοθετήσετε την προσέγγιση του σοκ, πρέπει να ενεργήσετε σύντομα, πολλαπλά και ακαριαία» (Μίλτον Φρίντμαν, σε επιστολή του προς τον στρατηγό Πινοσέτ, δικτάτορα της Χιλής, 21 Απριλίου 1975)
«Περάστε από την κόλαση των μέτρων αν θέλετε δόσεις (…) οι αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν περιλαμβάνουν σκληρά μέτρα αλλά είναι αναγκαίες» (αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Πιερ Μοσκοβισί πριν λίγες μέρες στην Αθήνα)
Αυτή την στιγμή και με αυτό το διεθνές κλίμα επέλεξαν υπουργοποιημένοι καθηγητές Πανεπιστημίου (Βερναρδάκης κ.α.) κυβερνητικά φερέφωνα, εκδότες- διαπλεκόμενοι κι άλλοι «λαγοί» για να μας πουν ότι θα … πάρουμε αυξήσεις. Με βάση όμως τις διαρροές από κυβερνητικές πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το ενιαίο μισθολόγιο που ετοιμάζεται να ψηφιστεί και να ισχύσει από 1/1/2016 φέρνει μεγάλες μειώσεις στους μισθούς μας. Αν προστεθούν και οι μειώσεις από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ-ΠΑΣΟΚ καταλήγουμε στο συμπέρασμα της επιβολής του «δόγματος του σοκ», πυρήνα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Η «ιδέα της σχολής του Σικάγο» είναι ότι η οικονομική κρίση ή ένα γεγονός φυσικής καταστροφής ή ένας πόλεμος είναι η ευκαιρία για μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις σε ένα κράτος. Η «επιτυχία» για τον Φρίντμαν βασίζεται στο ότι ο φόβος για τα αποτελέσματα της κρίσης ή της επερχόμενης καταστροφής καθιστά τους λαούς και τους εργαζόμενους ανεκτικούς και απαθείς σε επαναλαμβανόμενες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις ακριβώς επειδή πιστεύουν ότι κάτι άλλο χειρότερο έπεται.

Κυβερνητικές πηγές αφήνουν να διαρρεύσει ότι οι μειώσεις θα αντιμετωπιστούν με τη λογική της προσωπικής διαφοράς, δηλαδή σταδιακή μείωση μέχρι το 2022. Οι υποσχέσεις αυτές είναι απάτη. Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση και οι δυνάμεις που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο τον Αύγουστο του 2015 (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΑΝΕΛ-ΠΟΤΑΜΙ), μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ, γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα νέα μέτρα μπορεί να πυροδοτήσουν τα υπόγεια ρεύματα της οργής και της αγανάκτησης. Γι' αυτό υπόσχονται βηματισμούς στις μειώσεις. Αν περάσει το νέο μισθολόγιο, οι υποσχέσεις θα πάνε περίπατο, όπως ακριβώς έγινε το 2011.

Η φιλοσοφία του νέου μνημονίου διαπνέεται από τη συνολική μείωση της ετήσιας δαπάνης του δημοσίου για μισθούς και άλλα πάγια έξοδα σε κάθε προϋπολογισμό. Από μεγάλες μειώσεις μισθών, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, αύξηση της ελαστικής εργασίας και μείγμα όλων των παραπάνω. Όλοι οι τρόποι και οι συνδυασμοί τους έχουν στο κέντρο τη λεηλασία των εργαζομένων. Το νέο μισθολόγιο περιέχει επίσης κάποια αύξηση στα επιδόματα ευθύνης,ως αντάλλαγμα για τη συμβολή των διοικούντων στην προώθηση βασικών κρατικών κατευθύνσεων (αξιολόγηση κ.α.). Κύριος μοχλός είναι λοιπόν η αξιολόγηση και η κινητικότητα. Ο μισθός για τους στόχους του 3ου μνημονίου δεν είναι σταθερός και δεν εξαρτάται μόνο από τα χρόνια υπηρεσίας. Ένα μέρος του θα εξαρτάται από την ατομική αξιολόγηση του υπαλλήλου και την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της υπηρεσίας που εργάζεται (π.χ. σχολική μονάδα). Αυτό ενισχύεται κι από την αποσύνδεση μισθολογίου-βαθμολογίου και την οριστική κλοπή από όλους των απωλειών από το πάγωμα των βαθμών - μισθολογικών κλιμακίων και βέβαια και των υπολοίπων μισθολογικών απωλειών της 5-ετίας, που για τους νέους ξεπερνάνε το 50%.

Πάνω σε αυτούς τους άξονες θα κινείται το νέο μισθολόγιο, χωρίς ακόμα να έχει συγκεκριμενοποιηθεί το μείγμα που θα περιλαμβάνει. Αν κανείς συνειδητοποιήσει και την αύξηση του κόστους διαβίωσης ως συνέπεια της αύξησης του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και τη διάλυση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, της κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων καταλαβαίνει ότι: οι δρόμοι πρέπει να πλημμυρίσουν από διαδηλωτές και απεργούς, γιατί όποιος δεν αγωνίζεται πεθαίνει! Να μην επιτρέψουμε σαν εργαζόμενοι οι εκτονώσεις της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας να υπογράψουν την πλήρη υποταγή κι εξαθλίωσή μας! Όλοι στην Γενική Απεργία της 12ης Νοέμβρη και στις συγκεντρώσεις!


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Γ΄ Δυτικής Αθήνας
Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ
«Την ήττα εγώ δεν παραδέχτηκα»
Μ. Αναγνωστάκης
Πάνω από τα σχολεία πλανάται ένα φάντασμα. Αυτό που λέει πως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Που λέει πως πρέπει να υπομένουμε το μοιραίο, την καρμανιόλα, τους δανειστές, τους τοκογλύφους, τους διπρόσωπους και τους δυνάστες.
Αυτή τη χάρη δε θα τους την κάνουμε! Αν ο ΣΥΡΙΖΑ προσκυνά τις ΄΄Προστάτιδες δυνάμεις΄΄ και αν ορισμένοι κατάπιαν τη γλώσσα τους, ΕΜΕΙΣ, ΔΑΣΚΑΛΟΙ που διακονούμε την αλήθεια και την ανάγκη, δεν έχουμε κανένα λόγο να γίνουμε υπηρέτες και δούλοι. Ακόμα κι αν βιώνουμε τον τρίτο μνημονιακό ζόφο που βάζει στο θυσιαστήριο μισθούς, συντάξεις, υγεία, παιδεία πρόνοια και δημόσιο πλούτο. Ακόμα κι αν τα καθάρματα στις συνδικαλιστικές ηγεσίες δίνουν ΄΄γη και ύδωρ΄΄. Ακόμα κι αν τίμιοι άνθρωποι του χτες, αλλαξοπίστησαν στις 13 Ιούλη κι έγιναν αγνώριστοι. Φρικτό θέαμα ! Αλλά εμείς, άνθρωποι των γραμμάτων και των αρμάτων, θα πούμε ΟΧΙ, ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ !
Να οργανώσουμε τη μελαγχολία, τη δυσαρέσκεια, την ανάγκη.
Το πιο σημαντικό σε όλο αυτό το σκηνικό είναι ότι ΕΕ, ΔΝΤ, κυβέρνηση, ΜΜΕ, δηλαδή η νέα ανίερη Συμμαχία, θέλει να μας πείσει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Και όμως, άλλος δρόμος δεν υπάρχει μόνο για τα ζώα που ζουν με βάση το ένστικτο. Για μας τους ανθρώπους, ισχύει η επιλογή.
Πρέπει να ξαναπιάσουμε το νήμα των αγώνων του 2010 – 11 – 12. Να γεμίσουμε τους δρόμους απεργούς και τον κόσμο της εργασίας με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Όπως γίνεται πάντα στις μεγάλες στιγμές! Ξεσηκωμός εργαζομένων και νεολαίας απέναντι σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις, τραπεζίτες, καπιταλιστές, ιμπεριαλισμό.
Σιγά μην κλάψουμε, σιγά μη φοβηθούμε…
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τη βοήθεια ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΜΜΕ, εξειδικεύει το τρίτο μνημόνιο. Ορισμένοι επιλέγουν το χωριστό δρόμο, την άλλη πλατεία, το μοναχισμό. Αλλά η πραγματική δύναμη είναι το ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ των εργαζομένων. Είναι ο μόνος ανίκητος παράγοντας όταν έχει σχέδιο, οργάνωση και πίστη.
Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στα καθάρματα της ΓΣΕΕ, την προσκυνημένη ΑΔΕΔΥ και τους κάθε λογής εθελόδουλους. ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΜΕ τη μέρα της πανελλαδικής - πανεργατικής απεργίας για να δείξουμε τη δύναμή μας και να πάρουμε απαντοχή από το μέγα πλήθος και το μέγα πάθος.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην ΑΠΕΡΓΙΑ ως το πρώτο βήμα για να περάσουμε απέναντι, δηλαδή να περάσουμε το μεταβατικό στάδιο της αμηχανίας, της απογοήτευσης, της σύγχυσης, που σκόπιμα προκαλούν παλιές και νέες κυβερνητικές δυνάμεις. Στις 12 Νοέμβρη (πέντε μέρες πριν τη μεγάλη επέτειο του Νοέμβρη 1973) ξαναδείχνουμε τη δύναμή μας!
Είμαστε στο πλευρό των απελπισμένων ανθρώπων στη Μ. Ανατολή, που εγκαταλείπουν τη χώρα τους επειδή βομβαρδίζονται από τους ιμπεριαλιστές και λιθοβολούνται από το θρησκευτικό μεσαίωνα.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!Όποιοι νόμισαν ότι ξοφλήσαμε κάνουν λάθος. Στους δρόμους ξανακερδίζουμε τη ζωή μας.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Γ΄ Δυτικής Αθήνας

 Πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών (Μαγνησίας)
ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2015, 10πμ.
Προσυγκέντρωση, Ταχυδρομείο Βόλου, Δημητριάδος 209
Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Μαθητές, Φοιτητές: να οργανώσουμε μια πορεία ενάντια σε κράτος, εργοδοσία & συνδικαλιστική γραφειοκρατία.
Ενάντια:
  • Στο σφαγιασμό των ασφαλιστικών & συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων
  • Τη καταστροφή των εργασιακών δικαιωμάτων
  • Τις ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας
  • Την ανεργία, τη φτώχια, τη φοροληστεία
ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ-ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
Αγώνας ενιαίος, ταξικός, από τα κάτω, με συνελεύσεις & αυτοοργάνωση ενάντια στα αφεντικά της ΕΕ και τους ντόπιους διαχειριστές τους.
Εμπρός για Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας
Πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών (Μαγνησίας)
Τηλ. Επικοινωνίας 6970967338, 6972004219

 ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ
Η νέα μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βάζει μπροστά τα βάρβαρα μέτρα του 3ου μνημονίου με στόχο να ενισχύσει την κερδοφορία του κεφαλαίουγια να ξεπεράσει ο καπιταλισμός την ιστορική του κρίση πάνω στα ερείπια των δικαιωμάτων μας και νασυνεχίσουν οιδανειστές και οι τραπεζίτες να κερδοσκοπούν πάνω σε μια κοινωνία που στενάζει.
Προϋπολογισμός φτώχιας. Διάλυση του ασφαλιστικού. Φορολεηλασία για τον λαό και προκλητικές φοροαπαλλαγές στους «επενδυτές». Κατασχέσεις-πλειστηριασμοί. Μαζικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, Εργασιακός μεσαίωνας. Νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο στο δημόσιο, οριστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Συντριβή της μικρομεσαίας αγροτιάς και των ελεύθερων επαγγελματιών. Εξευτελιστική επιτροπεία, ίδια και χειρότερη από ότι μέχρι τώρα.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ!
Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ - ΟΧΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ
Το νέο ασφαλιστικό σύστημα που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται να ολοκληρώσει την κοινωνική καταστροφή που προκάλεσαν τα μνημόνια στην πλειονότητα της κοινωνίας. Μέσα από πολύπλοκους μηχανισμούς υπολογισμών και «ρυθμίσεων» μετακυλύουν η ευθύνη της ασφάλισης από το κράτος στον/στην εργαζόμενο/η.
Η βασική κατεύθυνση των «ειδικών» ρυθμίσεων, είναι η μείωση όλων των συντάξεων, κατάργηση όλων των προνοιακών επιδομάτων, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, προσαρμογή του ύψους της σύνταξης με βάση παράγοντες όχι σχετιζόμενους με τα χρόνια εργασίας του ασφαλισμένου, ενοποιήσεις ταμείων προς τα κάτω και «ειδικές τιμωρίες» για την αποτροπή της πρόωρης συνταξιοδότησης.
Το σχέδιό τους για το νέο ασφαλιστικό απαλλάσσει το κράτος από την ευθύνη που έχει, εξασφαλίζοντας μόνο μια «εθνική σύνταξη» των 200 ευρώ, οδηγώντας σε συντάξεις πείνας. Απαλλάσσει το κεφάλαιο από την συνεισφορά του. Με τα 40 χρόνια δουλειάς αυξάνονται τα όρια σύνταξης και πέρα από τα 67, οδηγώντας τους εργαζόμενους σε δουλειά μέχρι τον τάφο και την νεολαία στην μόνιμη ανεργία.
Ήδη το βάρος της κρίσης οι εργοδότες το μεταφέρουν στις πλάτες των εργαζομένων (με τις μειώσεις μισθών, με τα voucher, τις απολύσεις κτλ.) Η νέα επίθεση στο ασφαλιστικό σύστημα θα σημάνει την ακόμα πιο δραματική αναμέτρηση όλων μας με την άμεση αλλά και μελλοντική μας επιβίωση. Προωθούν την πλήρη κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης και την ανταποδοτική λειτουργία της. Ο καθένας μόνος του θα πληρώνει για την ασφάλισή του.
Σε αυτήν την αναμέτρηση δεν υπάρχουν έτοιμοι μεγάλοι δρόμοι που οδηγούν σε κάποια μεγάλη και εύκολη λύση, όπως έδειξε η πρόσφατη ιστορία με τίτλο «κυβέρνηση της Αριστεράς». Κόντρα στο κλίμα της απογοήτευσης και του «δεν υπάρχει άλλη λύση» που σπέρνουν κυβέρνηση και κανάλια, υπάρχουν δρόμοι, πιο ουσιαστικοί και αποτελεσματικοί, που προτάσσουν την αλληλεγγύη, τη συναδελφικότητα και τη συλλογική αντίσταση, όπως τόσα χρόνια κάνει η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης, που μπορούν να χαλάσουν τα σχέδια των εργοδοτών και των κυβερνήσεων, όπως οι αντιστάσεις ήδη έχουν ξεκινήσει σε λιμάνια, ναυτεργάτες, ΟΤΑ, νοσοκομεία, εμπόριο.
Όλοι-ες στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, 12 Νοέμβρη, ΜΟΥΣΕΙΟ, 10.30 π.μ.
Για να δυναμώσουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, και οι μάχες τους στους χώρους εργασίας και στη γειτονιά. Με συντονισμό των επιτροπών αγώνα, των πρωτοβάθμιων σωματείωνμε λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές. Ενάντια στον νέο κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, που βλέπει τους αγώνες σαν εθιμοτυπικές ντουφεκιές.
Σε ρήξη με την πολιτική της κυβέρνησης, τον «μονόδρομο» της εκμετάλλευσης, την ΕΕ και το ΔΝΤ, παλεύουμε για :
- Αποκλειστικά δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες.Πλήρης ασφάλιση σε εργαζόμενους, ελαστικά απασχολούμενους και σε ανέργους με το κόστος στους εργοδότες και το κράτος. Καμιά σύνταξη κάτω από 900 ευρώ. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία όλα όσα τους έκλεψαν
- Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις στο ύψος του κατώτερου μισθού. Κανονικές προσλήψεις για να σταματήσει το αίσχος της επιδότησης των εργοδοτών και τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας. Μείωση των χρόνων συνταξιοδότησης και των ωρών εργασίας.
-Αυξήσεις στους μισθούς για να ζούμε αξιοπρεπώς από μία δουλειά. Αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων και των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στα επίπεδα του 2009. Όχιστις διακρίσεις ενάντια στους νέους εργαζόμενους.
- Άσυλο και στέγη, στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Νομιμοποίηση όλων, όχι στην «Ευρώπη φρούριο».


πηγή:elaliberta.gr 


Αναρτήθηκε από: ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ. στις 1:04 μ.μ.

Search