ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΒΛΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016


Έπειτα από πολύ υπομονή και επιμονή στον αγώνα για το αυτονόητο,τοποθετήθηκε τελικά σήμερα (16/6) ο χώρος αναμονής στην Α/Φ των Λ/Γ 220-221-235 στα Ιλίσια.

Από νωρίς το πρωί όπως είχαμε συνεννοηθεί με τον Αντιδήμαρχο Ζωγράφου καθώς και τον Διευθυντή Παραγωγής Συγκοινωνιακού Έργου της ΟΣΥ,ήταν εκεί κλιμάκιο του Δήμου Ζωγράφου

ενώ πολύ σύντομα έφτασε και το συνεργείο της ΟΣΥ


όπου σε συνεργασία με το δήμο φρόντισαν και έτρεξε γάργαρο νεράκι


ακολούθως έφτασε και το φορτηγό με την καντίνα


για να τοποθετηθεί στον επιλεγμένο χώρο


όπως πολύ γρήγορα έγινε
με προσοχή


και ομαδική δουλειά


η καντίνα δυστυχώς ήρθε βρώμικη,γι αυτό ανέλαβε ο Χρήστος (βλέπετε με αποδείξεις, ότι ο φακός δεν μπορεί να συλλάβει την ταχύτητα σάρωσης του συναδέλφου μας!)

έπειτα συνδέθηκε και ο ψύκτης

παραλάβαμε την καντίνα

και χαλαρώσαμε με λίγη κουβέντα με συναδέλφους που εργάζονταν στις γραμμές.


ΌΜΩΣ....

Το ρολόι του ρεύματος έχει κλαπεί, άγνωστο πότε,γι αυτό η καντίνα ενώ έχει νερό, δεν μπορεί να λειτουργήσει, κοινώς είναι άχρηστη τώρα το καλοκαίρι,τώρα που την έχουμε ανάγκη περισσότερο.

Μεταβήκαμε λοιπόν στο Συνδικάτο όπου καταθέσαμε έγγραφο για την άμεση ηλεκτροδότηση της.

Έπειτα κατευθυνθήκαμε στα κεντρικά της ΟΣΥ, όπου στο δρόμο για το γραφείο της Διεύθυνσης Παραγωγής Συγκοινωνιακού έργου, ''ψίθυροι'' φτάναν στα αυτιά μας περί άρνησης της ΟΣΥ να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την ηλεκτροδότηση της καντίνας,μάλιστα ένας ''ψίθυρος'' μιλούσε για πάρσιμο της καντίνας πίσω!!!

(Μετά από τόσα χρόνια και τόσες ενέργειες δικές μας αλλά και άλλων που συνείσφεραν στο να τοποθετηθεί επιτέλους ένας χώρος αναμονής για το κοινό όφελος όλων - αφού η Α/Φ έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες που αφορούν και τους κάτοικους της περιοχής - είναι ανεκδιήγητο να μπορεί να υπάρξει καν σαν σκέψη, η εκ νέου αφαίρεση της από το σημείο που μόλις σήμερα τοποθετήθηκε,αντί για τη  με κάθε τρόπο άμεση παράδοση της σε πλήρη λειτουργία.)

Από την διεύθυνση Παραγωγής Συγκοινωνιακού Έργου πληροφορηθήκαμε το εξής απίστευτο,ότι δηλαδή η Διεύθυνση Έργων δεν μπορεί να μεριμνήσει για την ηλεκτροδότηση με την αιτιολογία ότι το οικόπεδο δεν ανήκει στην ΟΣΥ αλλά στο Δήμο!!!

Λες και όλα τα σημεία όπου είναι τοποθετημένες οι καντίνες της ΟΣΥ, είναι ιδιόκτητα!

Θα μεταβούμε πάλι αύριο για να αποσαφηνίσουμε τα παράξενα που ακούμε και να ζητήσουμε για άλλη μια φορά το αυτονόητο δηλαδή την ΑΜΕΣΗ ηλεκτροδότηση της καντίνας .

* * * * *
Ακολουθούν κάποια από τα έγραφα που έχουμε αποστείλει με θέμα την απόσυρση της παλιάς καντίνας,την τοποθέτηση της νέας, όπως και για την ηλεκτροδότηση της.Έγγραφα της προηγούμενης τριετίας (2012-2015) δεν υπάρχουν μετά την υφαρπαγή του αρχείου του συνδυασμού από το  συνδικάτο και το ''ρίξιμο'' του ergosy  εκτός διαδικτύου.

Ο διαδικτυακός ιστότοπος ergosy δεν είναι κτήμα κανενός, ανήκει σε όλους τους εργαζόμενους!Είναι κομμάτι της ιστορίας του κλάδου, ανήκει στον κλάδο και όποιος τον θέλει εκτός διαδικτύου, μόνο για να εξυπηρετήσει ιδιοτελείς σκοπούς το πράττει.

Κάποτε έκαιγαν βιβλία,στην εποχή της τεχνολογίας ''καίνε'' ιστολόγια,ο τρόπος μόνο άλλαξε,ο σκοπός παραμένει ο ίδιος.

Ακολουθούν κάποια από τα έγγραφα σε τυχαία χρονολογική σειρά.






Τα ακόλουθα δύο έγγραφα προς Πανεπιστήμιο και Δήμο, είναι χωρίς πρωτόκολλο διότι στάλθηκαν με τηλεομοιότυπο (φαξ) από το Συνδικάτο μας.









Υ,Γ (προσοχή ακολουθεί ακατάλληλη εικόνα)
Λόγω της πληθώρας των συναδέλφων που εργάζονται καθημερινά στην εν λογω Α/Φ, έχουμε ζητήσει την τοποθέτηση και σταθερής τουαλέτας,όμως λόγω έλλειψης,ζητάμε την τοποθέτηση άλλης μία χημικής η οποία ήδη έχει παρθεί από την πρώην Λ/Γ Γ5 και αναμένουμε το νέο διαγωνισμό για να τοποθετηθεί.

Η έλλειψη όμως δεύτερης τουαλέτας δεν αποτελεί δικαιολογία γι αυτή την εικόνα που μας χαρακτηρίζει όλους!!!
Ας σταματήσουμε να βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας,επιτέλους!Ο σεβασμός στους κοινόχρηστους χώρους είναι καθήκον και υποχρέωση, στους δε εργασιακούς και εξυπνάδα αφού όλα τα σκατά,εμείς οι ίδιοι τα λουζόμαστε καθημερινά!

(Θυμίζουμε ότι έχουμε έρθει σε συμφωνία με το παρακείμενο μουσείο, όπου τις ώρες που είναι ανοιχτό μπορούμε με σεβασμό να χρησιμοποιούμε την τουαλέτα του.)

Αλλά έπειτα από την διαγωγή που δείξαμε και στην τουαλέτα του μουσείου,ο φύλακας που δεν είναι υποχρεωμένος κάθε μέρα να καθαρίζει τις δικές μας ακαθαρσίες,κλείδωσε την πόρτα!
Αναρτήθηκε από: ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ. στις 8:58 π.μ. σε  

Search