ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΒΛΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016



Ενώ μέσα από την καταστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών,η διψασμένη για το αίμα των ''λαμόγιων συνδικαλιστών'' κοινωνία,χαιρέκακα θα εστιάζει στην κατάργηση των ''προνομίων''τους,στην ουσία θα πανηγυρίζει μια ακόμα ήττα της, διότι το δικαίωμα του συνδικαλίζεσται το έχουν όλοι οι εργαζόμενοι και το επίπεδο του συνδικαλισμού σήμερα, δεν είναι παρά το αποτέλεσμα των επιλογών μας.Δεν φταέι ο συνδικαλισμός λοιπόν αλλά οι επιλογές μας.

Δείτε  κάποιες σκηνές από τα προσεχώς, που μας περιμένουν όλους με αφορμή τον νέο ΑΝΤΙ''εργασιακό'' νόμο.
 1. Ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου των συνδικάτων έπειτα από 34 χρόνια και η αλλαγή του συνδικαλιστικού ν.1264/1982, ο οποίος διέπει τη λειτουργία όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων και ρυθμίζει το πλαίσιο λειτουργίας των συνδικαλιστών
 2. Αλλαγή του κανονιστικού - θεσμικού πλαισίου που υφίσταται σήμερα στις ομαδικές απολύσεις.
 3. Αλλαγή του τρόπου λήψης των αποφάσεων για απεργίες από τις συνδικαλιστικές ενώσεις. 
 4. Αύξηση του χρόνου προειδοποίησης για απεργία στον ευρωπαϊκό μέσο όρο. 
 5*. Μείωση των ημερών συνδικαλιστικής άδειας, περιορισμό των αμειβόμενων αδειών στις απολύτως απαραίτητες, καθώς και περιορισμό των προσώπων που δικαιούνται άδειες. 
 6*. Δραστική μείωση των ημερών αδικαιολόγητης απουσίας συνδικαλιστή και ευθυγράμμιση με τα ισχύοντα για κάθε εργαζόμενο.
 7. Δυνατότητα απόλυσης συνδικαλιστών για σπουδαίο λόγο. 
 8. Περιορισμό της συνδικαλιστικής προστασίας, κατάργηση της δυνατότητας παροχής προστασίας μέσω του καταστατικού των συνδικαλιστικών οργανώσεων, καθώς και μείωση του αριθμού των ιδρυτικών μελών μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης τα οποία σήμερα προστατεύονται από τον νόμο.

 **(Τα πεδία 5 και 6 είναι στην κυριολεξία για τα μάτια του κόσμου, αφού τα όποια ''προνόμια΄΄ οι συνδικαλιστές, μπορούσαν, μπορούν και θα μπορούν να τα εξασφαλίζουν μέσα από ΕΣΣΕ,όπως συμβαίνει ΚΑΙ στο Συνδικάτο μας!)

Το μεγάλο'' δέντρο'' της καταστολής των συνδικαλιστικών ελευθεριών όμως, δεν πρέπει να κρύβει το ''δάσος'' των μέτρων της κολιγιγοποίησης.

Δείτε πάλι σκηνές από το προσεχές νομοσχέσιο του απόλυτου ΤΡΟΜΟΥ!!! 

1.Κατάργηση 13ου και 14ου μισθού.
2.Μείωση του κατώτατου μισθού από 1-1-2017 (κάτω από τα 586 € που ισχύει σήμερα για τους έχοντες ηλικία άνω των 25 ετών και κάτω από τα 510 € για τους έως 25 ετών).
3.Κατάργηση όλων των προσαυξήσεων-επιδομάτων («ΑΠΟ-επιδοματοποίηση» του μισθού).Τώρα οι δανειστές επιμένουν να καταργηθούν ακόμη και οι τριετίες (προσαύξηση λόγω προϋπηρεσίας) που έχουν παγώσει με την αμέσως παραπάνω ρύθμιση! 
4.Αμετάβλητο μισθό (ίδιο) για όλον τον εργασιακό βίο («σύστημα “καθαρού” μισθού»-«single minimum wage system»).Σύμφωνα με το σύστημα αυτό που υποστηρίζεται κυρίως από το ΔΝΤ, ο μισθωτός του Ιδιωτικού Τομέα θα λαμβάνει (χωρίς προσαυξήσεις και επιδόματα) τον ίδιο μισθό κατά την είσοδο στην εργασία και κατά την έξοδο από αυτήν!
5.Νομοθετημένο από την κυβέρνηση (και όχι συμφωνημένο από τη ΓΣΕΕ) κατώτατο μισθό κατ’έτος. Κατώτατος μισθός εκτός του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων προβλέπεται ήδη από το άρθρο 103 του ν. 4172/2013!
6.Δυνατότητα συνομολόγησης κατώτατου μισθού, μέσα από τις ατομικές συμβάσεις εργασίες (ΑΣΕ) με παράκαμψη των ΣΣΕ. Το μέτρο αυτό αποτελεί την απόλυτη ανατροπή στο μισθολόγιο του Ιδιωτικού Τομέα και οδηγεί στη βίαιη καταβύθιση των σημερινών μισθών!
7.Κατάργηση γενικώς της μετενέργειας των ΣΣΕ.
8.Πλήρης απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων (χωρίς όρια και χωρίς διοικητικό βέτο). !
9.Γενικευμένη ευελιξία (flexibility) και ευελισφάλεια (flexicurity) της αγοράς εργασίας με τη θέσπιση και επέκταση όλων των «νέων» μορφών «μικρο-εργασίας» (φτηνής και απροστάτευτης εργασίας), όπως:
α.Mini jobs, midi jobs, mini geld, labor franchising, teleworking.
β.«Συμβάσεις μηδενικών ωρών» ή «έκτακτης ανάγκης» («zero hour contracts»).
γ.«Συμβάσεις λίγων ωρών» («low hour contracts»).
δ.«Συμβάσεις με το τηλέφωνο» («on–call contracts»).
ε.«Λευκές συμβάσεις» («white contracts»).
Θέλουν την Ελλάδα μια ΕΟΖ (Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη)!
Το νέο αυτό σκληρό πακέτο, το πιο ακραίο για Ιδιωτικό Τομέα ευρωπαϊκής χώρας, θα ακολουθήσει όλες τις προηγούμενες παρεμβάσεις που εκτόξευσαν την ανεργία στα ύψη, βούλιαξαν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και έφεραν σε απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας.
πηγές:naftemporiki.gr, aftodioikisi.gr
ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΤΑ ΑΠΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΑ,ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗ ΚΤΗΝΗ.
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ.

Αναρτήθηκε από: ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ. στις 12:19 μ.μ. σε ,  

Search