ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΒΛΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Οι ραβίνοι του συνδικάτου μελετούν τη σύμβαση μήπως και δεν υλοποιείτε κανένα γράμμα

Την Πέμπτη 6 του μήνα στις 5μμ, πραγματοποιήθηκε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο με θέμα τις Κατασκηνώσεις, αφού η εταιρεία έβαλε σε κληρωτίδα τα παιδιά μας με αποτέλεσμα κάποια από αυτά, σχεδόν 26 όπως μας δηλώθηκε, να μην μπορούν να πάνε στην κατασκήνωση που είχαν επιλέξει.

Δηλαδή ότι δημοφιλής κατασκήνωση επειδή η ΟΣΥ της χρωστάει από παρελθόντα έτη,εφέτος έδωσε λιγότερες θέσεις,με συνέπεια παιδιά που πήγαιναν κάθε χρόνο εκεί φέτος να μην μπορούν.

Το πρόβλημα αφορούσε περίπου 45 παιδιά εκ των οποίων τα 20 δήλωσαν άλλη κατασκήνωση, αλλά υπήρχαν και αυτά που επιθυμούσαν να πάνε εκεί που έχουν δημιουργήσει τις συναναστροφές τους και συναντούν τους καλοκαιρινούς τους φίλους.

Παρ όλες τις διαβεβαιώσεις του προεδρείου ότι θα έκανε τα πάντα να αποτρέψει τη κληρωτίδα και να βρεθούν θέσεις όπως έγινε και με την πρώτη κατασκηνωτική περίοδο, εντέλει  η εταιρεία έκανε τα παιδιά μας αντικείμενο μπαιγνίου.

Έτσι εκείνο το απόγευμα βρεθήκαμε στην ουσία προ τετελεσμένων αφού έμενε μόνο μια εργάσιμη ημέρα για να λυθεί το πρόβλημα πριν ξεκινήσει η κατασκηνωτική περίοδος.

Οι προτάσεις που τέθηκαν ήταν:

Από το προεδρείο να καλυφθεί το κόστος από το Συνδικάτο και στη συνέχεια να διεκδικήσουμε τα χρήματα από την ΟΣΥ.(Το αποτέλεσμα όμως της διεκδίκησης είναι αμφίβολο)

Η Ανεξάρτητη Παρέμβαση πρότεινε να κινητοποιηθούμε σε ΟΣΥ-ΟΑΣΑ και Υπουργείο,ώστε να δοθεί άμεσα λύση.

Η ΕΑΣ να πάμε στα κεντρικά της ΟΣΥ και να τους...τρίξουμε τα δόντια!

Η απάντηση από το προεδρείο ήταν, ότι στην ΟΣΥ από τους εμπλεκόμενους την επόμενη μέρα (Παρασκευή) δεν θα ήταν κανείς (σιγά μην ήταν!) και ότι δεν μένει χρόνος διότι πρέπει να βρεθούν θέσεις στην κατασκήνωση.

Εμείς δηλώσαμε ότι αυτό που συνέβη δεν ήταν παρά η φυσική κατάληξη ενός διαχρονικού μπάχαλου!

Μπορούμε να το γνωρίζουμε αυτό διότι έχουμε ασχοληθεί επί σειρά ετών με το θέμα και όχι όπως οι διάφοροι ''γκεστ σταρ'' ευκαιριακά, καιροσκοπικά και ψηφοθηρικά.

Θυμίζουμε ότι μόλις πέρυσι, ενώ πάλι δεν ασχολιόταν κανείς,έπειτα από παρεμβάσεις μας ο διαγωνισμός έγινε έστω τελευταία στιγμή και ίσως  να ήταν ο πιο γρήγορος στον κόσμο!

Δείτε εδώ μόνο πέρυσι:

http://ergazomenoiosy.blogspot.gr/2016/06/blog-post_11.html
http://ergazomenoiosy.blogspot.gr/2016/06/blog-post_35.html
http://ergazomenoiosy.blogspot.gr/2016/06/blog-post_0.html


Αφού δεν υπήρχε καλύτερη πρόταση που να δίνει άμεση λύση στο πρόβλημα, υπερψηφίσαμε αυτή του προεδρείου, επισημαίνοντας την ανικανότητα του χειρισμού και το απύθμενο θράσος της ΟΣΥ και τους καλέσαμε σε άμεσα μέτρα ώστε να τους ''συνετίσουμε''.

Μάλιστα ο ταμίας Μ.Χριστοφορίδης,μιλώντας για την απαξίωση του θεσμού του Συνδικάτου,κρατούσε σε μεγέθυνση σχόλιο του Π.Σκοκέα, στον Π.Κατσιάδα από ανάρτηση του πρώτου,επί του θέματος στο facebook,το οποίο και ανέγνωσε την ώρα του Διοικητικού Συμβουλίου, εξομοιώνοντας το φ.μπ με το Διοικητικό Συμβούλιο.Αυτό για να δούμε ποιοι ξεφτιλίζουν τους θεσμούς!

Επειδή η ανάρτηση όπως και τα σχόλια γίναν  σε δημόσια ομάδα,σας τα παραθέτουμε,με την ευχή κάποιοι να μάθουν να ξεχωρίζουν το Λονδίνο...από το κομοδίνο!




Συνεχίζουμε:
Δεν διαφωνήσαμε με τις προτάσεις Αν.Παρέμβασης και ΕΑΣ να πάμε και εκεί που πρότειναν και ''δόντια να τρίξουμε΄΄ και ''γραφεία να πετάξουμε'',όμως η πρώτη προτεραιότητα ήταν τα παιδιά να πάνε εκεί που ένα χρόνο σχεδίαζαν να πάνε!

Όπως δήλωσε και συνάδελφος μας που ήταν εκεί, με μας μπορούν να παίζουν και παίζουν, με τα παιδιά μας όμως όχι!

Τέλος βγήκε και μια επιτροπή από συνδικαλιστές στην οποία μετείχαμε, ώστε να μεταβούμε στα γραφεία της κατασκήνωσης ζητώντας θέσεις για τα παιδιά μας.

Βλέπουμε όμως συνάδελφοι από τις παρατάξεις που καταψήφισαν, η ΕΑΣ μάλιστα έκδωσε και ανακοίνωση έναν θρησκοληπτικό δογματισμό στο θέμα της σύμβασης, ο οποίος είναι και λίγο υποκριτικός θα λέγαμε!

Γιατί;

Επειδή λόγω ανικανότητας του προεδρείου και ακραίας αναλγησίας της εταιρείας  κάποια παιδιά θα έμεναν εκτός κατασκηνώσεων, σαν συνδικάτο πήραμε την απόφαση να μην πληρώσουν τα παιδιά τα λάθη άλλων!

Αυτό το ονομάζουν καταπάτηση της σύμβασης και διαρρηγνύουν, ως άλλοι Φαρισαίοι, τα ιμάτια τους εντός του ναού!(Αλλά και εκτός!)

 Όμως θα είχε ενδιαφέρον να μας πουν τι δεν καταστρατηγείται αυτή τη στιγμή!

Οι κανονικές άδειες μήπως;
Οι αιμοδοτικές άδειες μήπως;
Οι γονικές άδειες μήπως;
Οι άδειες σχολικής παρακολούθησης τέκνων μήπως;
Τα έκτακτα μας ρεπό μήπως;
.........κ.α
Από τη σύμβαση μας δεν είναι κι αυτά;

Η μήπως δεν καταστρατηγείται ο Γενικός Κανονισμός Προσωπικού ειδικά στο θέμα του Πειθαρχικού;

Η μήπως καθημερινά δεν καταστρατηγούμε εμείς οι ίδιοι των ΚΟΚ,για να γίνει συγκοινωνία;

Πολύ θα θέλαμε να μας πουν, ειδικά η ΕΑΣ που έκδωσε και ανακοίνωση,τι έχουν κάνει για όλα τα παραπάνω,γιατί εμείς κάναμε και κάνουμε!

Του κουτρούλη ο γάμος γίνεται, ένα μπάχαλο άνευ προηγουμένου,στο ευαίσθητο θέμα των παιδιών ''επαναστάτησαν'',μη και καταπατηθεί η σύμβαση σουρωτήρι!

Είναι αυτό που λέει η παροιμία 
ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι!

Αυτή που θα περιμέναμε να είναι δογματική είναι η ΔΑΣ και όμως μας εξέπληξε ευχάριστα διότι κατανόησε το ιδιαίτερο της περίπτωσης.

Κι όμως υπήρξαν άλλοι που τελικά αποδείχτηκαν βασιλικότεροι του βασιλέως!

Εμείς δεν επιτρέψαμε τα παιδιά να γίνουν πιόνι στη σκακιέρα κανενός.

Εμείς αποφασίζουμε πάντα με γνώμονα το εργασιακό συμφέρον και το δίκαιο, 

ούτε κόμματα μας επιβάλουν τη θέση μας, ούτε κινήματα!

Γι αυτό χωρίς δογματισμούς υπερψηφίσαμε την πρόταση να χρηματοδοτήσει το Συνδικάτο τις κατασκηνώσεις για συγκεκριμένο αριθμό παιδιών,
γιατί είναι δίκαιο να πάνε τα παιδιά εκεί που επιλέγουν, ώστε παιδιά και γονείς να βγουν ωφελημένοι!

Αυτό το σκεπτικό μας επέβαλε να προτείνουμε να νοικιάσει το Συνδικάτο λεωφορεία για τις παραλίες,αφού η εταιρεία δεν έχει, αυτό είναι το δίκαιο και θα ήταν 

επ'ωφελεία δική μας και των οικογενειών μας!

Αν είχαμε ψηφίσει βάση σκοπιμοτήτων, υποβολέων ή ιδεοληψιών αλήθεια 
ποιο θα ήταν το όφελος;!

Πιστεύετε ειλικρινά ότι το αποτέλεσμα των διεκδικήσεων μας κρίνετε από μια απόφαση, αν θα πάνε 20 παιδιά κατασκήνωση και όχι από το σύνολο της συνδικαλιστικής δράσης;

Και εντέλει τι θα είχε απογίνει;

Θα σας πούμε τίποτα!

Τα παιδιά δεν θα είχαν πάει κατασκήνωση, εμείς θα το είχαμε ξεχάσει την άλλη βδομάδα (Εμείς ναι,αυτά όμως όχι!) και δεν θα ασχολιόταν κανένας,όπως δεν ασχολείται με τα λεωφορεία για τα μπάνια.

Ρωτάμε λοιπόν ποιος ωφελείτε με το να μην νοικιάσουμε 4 λεωφορεία να πηγαίνουμε τις οικογένειες μας στη θάλασσα;

Εμείς;
Οι οικογένειες μας; 
Ή μήπως οι συνδικαλιστικές διεκδικήσεις μας!!!




Ουαί εις εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριταί... Οδηγοί τυφλοί, οίτινες διϋλίζετε τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνετε.... 

(Ματθαίος 23-24)

***

Σαν υστερόγραφο να πούμε ότι η δημοκρατικότητα και η ανοχή στην διαφορετική άποψη δεν κρύβεται πίσω από φερετζέδες και η επιλογή της ΕΑΣ να γράψει το όνομα του συνδυασμού μας με μικρά γράμματα στην ανακοίνωση της,φανερώνει το ήθος,το ύφος και το φανατισμό της,χωρίς φερετζέδες,απλά, ξεκάθαρα.

Επίσης με την ευκαιρία αφού έκδωσε ανακοίνωση για το ''φλέγον'' θέμα των παιδιών που θα πάνε κατασκήνωση, καλό είναι να μας ενημερώσει τι έγινε με εκείνη την πιλοτική αγωγή που συμμετείχε ο Σ.Μανίκας μαζί με τον Φ.Νικολακόπουλο της ΔΑΚΕ και τον Ν.Πετρόπουλο της ΠΑΣΚΕ, στο θέμα των παράνομων περικοπών μας, που το αποτέλεσμα μας αφορά όλους και που εκκρεμεί από το 2012...γιατί εμείς ψάχνουμε και δεν βρίσκουμε τίποτα!Ούτε την ανακοίνωση!

(Αντίθετα είδαμε ανακοίνωση του προεδρείου για πιλοτική του προέδρου!)

Που είναι βρε παιδιά;!Τη θάψατε;Όλοι μαζί τη θάψατε;... http://paske-osy.blogspot.gr/2012/11/blog-post_16.html?m=1


Λοιπόν ! Κάνα νέο!

Αυτά και καλά μπάνια!
(Αλλά χωρίς λ/φ από το συνδικάτο μη και καταπατηθεί η σύμβαση!-που δεν μας τα χορηγούν  από σύμβαση, αλλά εθιμικά.)







Αναρτήθηκε από: ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ. στις 8:24 π.μ. σε  

Search