ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΒΛΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

  ....η οποία αφορά τη χορήγηση οικονομικών διευκολύνσεων στο προσωπικό της Εταιρείας, ως εξής:... 

Α π ο φ α σ ί ζ ε ι ο μ ό φ ω ν α 

Την επικαιροποίηση της υπ’ αρ. 153/2004 Απόφασης του Διοικητικού συμβουλίου της πρώην Ε.ΘΕ.Λ. Α.Ε., η οποία αφορά τη χορήγηση οικονομικών διευκολύνσεων στο προσωπικό της Εταιρείας, ως εξής: 

1. Χορήγηση άτοκων οικονομικών διευκολύνσεων στο προσωπικό. 

2. Ορίζεται ως συνολικό ύψος του ποσού για χρηματικές διευκολύνσεις τα 300.000,00€. 

3. Ορίζεται το ύψος παροχής των οικονομικών διευκολύνσεων ανά εργαζόμενο και το δικαίωμα εγκρίσεώς τους ως κάτωθι: 

 α) Έως 3.000,00€ από το Διευθύνοντα Σύμβουλο. β) Από 3.001,00€ και πάνω από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.ΣΥ. Α.Ε.. 

4. Ορίζεται ο αριθμός των δόσεων παρακράτησης έως 18 ισόποσες μηνιαίες δόσεις με έναρξη τον επόμενο μήνα από την χορήγηση της οικονομικής διευκόλυνσης. 

5. Καθορίζεται η σειρά σημαντικότητας των αναγκών χορήγησης διευκολύνσεων ως εξής: 

α) Εγχείριση του ιδίου του μισθωτού ή μέλους της οικογένειας του. 

 β) Νοσοκομειακή περίθαλψη του ιδίου ή μέλους της οικογένειάς του με την προϋπόθεση ότι τα έξοδα αυτά δεν καλύπτονται από το ΕΦΚΑ. 

γ) Έκτακτες και επείγουσες περιπτώσεις οικογενειακής φύσης ως εξής: 

• Γάμος. • Βάπτιση. • Θάνατος. • Έξοδα πρώτης εγκατάστασης παιδιού που σπουδάζει. • Δικαστικά έξοδα, που αφορούν έξωση ή αναγκαστική εκτέλεση σε βάρος της περιουσίας του εργαζόμενου. • Κοινωνικοί λόγοι, οι οποίοι θα εξετάζονται ανά περίπτωση κατά την κρίση του Διευθύνοντος Συμβούλου. 

6. Η κατάθεση των δικαιολογητικών για οικονομικές διευκολύνσεις, γίνεται μαζί με αίτηση. Στην περίπτωση αδυναμίας κατάθεσης των δικαιολογητικών με αίτηση, ο μισθωτός θα καταθέτει δήλωση του Ν. 1599/86 με την οποία θα δηλώνει την εύλογη ημερομηνία προσκόμισης των δικαιολογητικών. Σε περίπτωση μη προσκόμισης των δικαιολογητικών, θα παρακρατείται εφάπαξ το οφειλόμενο ποσό από την τρέχουσα μισθοδοσία. 

7. Κατά την έγκριση χορήγησης των διευκολύνσεων θα λαμβάνονται υπόψη: α) Η χορήγηση προηγούμενης οικονομικής διευκόλυνσης και η ημερομηνία εξόφλησης της. β) Το τυχόν χρεωστικό της μισθοδοσίας του εργαζόμενου. γ) Η σειρά προτεραιότητας κατάθεσης της αίτησης από την επικύρωση της παρούσας απόφασης, λαμβάνοντας υπόψη το εγκεκριμένο συνολικό πλαφόν. 

Το Δ.Σ. επικυρώνει από τώρα την παραπάνω απόφαση και θεωρείται άμεσα εκτελεστή.

Αναρτήθηκε από: ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ. στις 1:36 μ.μ.

Search