ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΒΛΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018



Φταίει το προεδρείο, φταίνε κι οι 17, φταίει που το ΣΕΦ κείται μακρά!

Ο μόνος που δεν φταίει είναι ο ''κυρίαρχος λαός''!

Απόσπασμα από την ανακοίνωση μας, Νοέμβρης 2017, με θέμα τη Γενική Συνέλευση.


«Η Γενική Συνέλευση των μελών είναι το ανώτατο όργανο του Συνδικάτου, εκφράζει τη βούληση των μελών, με δικαίωμα να αποφασίζει για κάθε θέμα που αφορά το Συνδικάτο δεσμεύοντας με τις αποφάσεις της και απόντα ή διαφωνούντα μέλη. 

Η Γενική Συνέλευση έχει την εποπτεία και τον έλεγχο των οργάνων της Διοίκησης και έχει το δικαίωμα οποτεδήποτε να παύσει αυτά, εάν αποδεδειγμένα υπάρχει σπουδαίος λόγος, ή αποδεικνύεται παράβαση των καθηκόντων αυτών».

 Τα παραπάνω είναι αποσπάσματα από το Καταστατικό του Συνδικάτου μας, που απορρέει από τον Νόμο 1264/1982που προασπίζει και ρυθμίζει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Το προεδρείο υποχρεούται βάση Καταστατικού και νόμου να συγκαλεί κάθε χρόνο την Ετήσια Τακτική Γ.Σ., ώστε να λογοδοτεί στο σώμα για τα οικονομικά και διοικητικά του πεπραγμένα. «Στην Τακτική ετήσια Γεν. Συνέλευση, λογοδοτεί η Διοίκηση του Συνδικάτου και τίθεται για έγκριση η έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής για την οικονομική διαχείριση του Δ.Σ. Επίσης τίθενται για έγκριση από τον Ταμία ο ισολογισμός και απολογισμός του προηγούμενου έτους καθώς και ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους». 

Το ότι δεν τις συγκαλεί εδώ και χρόνια, δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν θέλει τις Γ.Σ. Όταν αναγκάστηκε να συγκαλέσει Έκτακτες, λόγω της πίεσης που ασκούμε στα Δ.Σ και των τεράστιων προβλημάτων, όπως αυτές στις 26/06/2016 και στις 13/06/2017  και στις δύο δεν υπήρχε απαρτία, αλλά και πάλι δεν συγκάλεσαν Νέα όπως ήταν υποχρεωμένοι, βάση του Νόμου και του Καταστατικού. 

Αυτό ξαναδείχνει ότι δεν θέλουν τις Γ.Σ. 

Όταν λοιπόν εσύ δεν έρχεσαι ποιων το συμφέρον εξυπηρετείς; Να είσαι σίγουρος πάντως όχι το δικό σου! 

Δεν είναι δυνατόν στις εκλογές η συμμετοχή να φτάνει το 95% και στις Συνελεύσεις να μην αγγίζει καν  το 25%! Αν είναι δυνατόν!

 Πρώτα έρχεστε μαζικά να ψηφίσετε τους ίδιους που ψηφίζεται όλα τα χρόνια και μετά ''ανακαλύπτεται'' ότι όλα πάνε λάθος και τα βάζετε  με όλους και όλα, όταν τελικά και με τα πολλά, καλείστε σε Γ.Σ. μήπως και αλλάξουμε τίποτα από τα στραβά που σιχτιρίζετε, τότε δεν πατάτε, βρίσκοντας ένα σωρό γελοίες δικαιολογίες, όλοι είναι ίδιοι, όλοι είναι στημένοι (τότε γιατί μας ψηφίζετε! Ψηφίστε άλλους!) Το μέρος πέφτει μακριά (Άρση βαρών στο Ίλιον), το
μέρος πέφτει κοντά (το ΣΕΦ στο Φάληρο) και πάει λέγοντας! 

Αυτά κάνετε και  μετά σας φταίνε οι άλλοι!

Και βέβαια από μια Συνέλευση δεν αλλάζει ο κόσμος, ούτε εμείς όλοι, χρειάζονται πολλές μετά από τόσα χρόνια, για να ενωθούμε σαν κλάδος και να ξαναβρούμε στόχο και μέθοδο δράσης. 

Όσοι λοιπόν δεν έρχεστε στις συνελεύσεις καλό είναι να διαγραφείτε και από το Συνδικάτο, ώστε οι υπόλοιποι που νιώθουμε μέλη του και νοιαζόμαστε για την δουλειά μας, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και πως μπορούμε να περισώσουμε ότι έχει απομείνει. Έχουμε οικογένειες να ζήσουμε! Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να μας παίρνετε στο λαιμό
Αναρτήθηκε από: ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ. στις 10:18 π.μ.

Search