ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΒΛΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Αριθ/πρωτ/592 ΠΡΟΣ 
ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΣΥ – κα Ζ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΟΣΥ - κ. Γ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟ

Θέμα: Αξιοκρατική στελέχωση της ΟΣΥ.

Από την θερινή περίοδο παρατηρούμε ότι διενεργούνται αλλαγές στην Πυραμίδα διοίκησης της ΟΣΥ, όπως και στις Διοικήσεις και την στελέχωση των αμ/σιων.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι καμία ενημέρωση δεν έχουμε σε ότι αφορά τον τρόπο που αυτές γίνονται, όπως επίσης και  τις πολύ σοβαρές κατηγορίες που εκτοξεύτηκαν από πλευράς προεδρείου του Συνδικάτου μας και μάλιστα επίσημα, εν ώρα Διοικητικού Συμβουλίου, προς τον εκλεγμένο εκπρόσωπο του ΜΕΤΑ, ότι τοποθετεί ή παύει από την θέση τους εργαζόμενους, οφείλουμε να σας θέσουμε το ερώτημα, αν μετέχετε σε τέτοιου είδους συνδιαλλαγές με συνδικαλιστές του Συνδικάτου μας. Είναι ευκαιρία να ξεκαθαρίσετε τη θέση σας, στα τόσα που λέγονται  με αιτία αυτό το θέμα και επίσημα πλέον.

Εμείς δεν μπορούμε να μην θυμόμαστε τις τοποθετήσεις σας περί αξιοκρατίας και μάλιστα δις, στην εθιμοτυπική συνάντηση που είχατε με το Συνδικάτο μας, τις οποίες και επικοινωνήσαμε στους συναδέλφους μας. Όμως αναρωτιόμαστε, πως  θα πετύχετε την αξιοκρατία, αν οι μέθοδοι σας είναι αναξιοκρατικοί;

Ο ως τώρα  τρόπος των αναθέσεων καθηκόντων και των προαγωγών στην ΟΣΥ, από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, δεν διαφέρει σε τίποτα  από των προηγούμενων Διοικήσεων. Εξ αυτής της εμπειρίας μας, συνάγουμε αβίαστα το συμπέρασμα ότι οι αναξιοκρατικά τοποθετημένοι εργαζόμενοι, δυσκόλως λειτουργούν αξιοκρατικά.

Εμείς είχαμε απευθύνει το ίδιο ερώτημα και στην προηγούμενη Διοίκηση της ΟΣΥ στον κ. Γ.Οικονόμου και μάλιστα εκ παρόμοιας αφορμής, όμως ενώ ή έγγραφη απάντηση που λάβαμε ήταν περί αξιοκρατικής στελέχωσης της ΟΣΥ, η πρακτική ήταν η ακριβώς αντίθετη.

Παρακαλούμε λοιπόν η απάντηση σας να απηχεί στην πραγματικότητα, αλλιώς ας μην την λάβουμε καθόλου. Συγχωρήστε μας τον τόνο, αλλά είναι απόλυτα δικαιολογημένος, έπειτα από όσα έχουμε βιώσει, τόσα χρόνια στην ΟΣΥ - από κοροϊδία και ψέματα χορτάσαμε από αλήθειες πάσχουμε.

Εμείς ζητάμε αξιοκρατικά κριτήρια  και ίσες ευκαιρίες για όλους. Μια θέση που δεν είναι μια στενά συνδικαλιστική διεκδίκηση, αλλά ένα ευρέως κοινωνικό ζητούμενο.

   Παναγιώτης Σκοκέας – Χρήστος Τόλιας
  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ.

Αναρτήθηκε από: ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ. στις 6:38 π.μ. σε ,  

Search