ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΒΛΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016



 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 27/9/2016, ο Π.Σκοκέας, εκλεγμένος με τον Συνδυασμό μας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου ΟΑΣΑ, καταδικάστηκε σε τετράμηνη φυλάκιση, διότι στις 09/03/2011 έσπασε την κάλπη στο αμαξοστάσιο του, κατά την διάρκεια παράνομου και αντικαταστατικού ‘’Δημοψηφίσματος’’, που το μειοψηφικό Προεδρείο της  ΠΑΣΚΕ διενεργούσε εξ ονόματος του Συνδικάτου στα αμαξοστάσια της ΟΣΥ,  με σκοπό την παύση των κινητοποιήσεων μας ενάντια στην εφαρμογή του μνημονίου. 

Για να διενεργηθεί ψηφοφορία στα αμ/σια όπως προβλέπει το Καταστατικό μας, απαιτείται απόφαση Γενικής Συνέλευσης που ουδέποτε έγινε, παρόλο που υπάρχει υπογεγραμμένο έγγραφο προς το Πρωτοδικείο από το μειοψηφικό προεδρείο, που επικαλείται το αντίθετο! Την  διενέργεια της παρανομίας είχαν καταγγείλει εγγράφως, σύσσωμα τα υπόλοιπα 9 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου!

Το ότι το  Δημοψήφισμα μπορεί να έφερε τα λογότυπα του Συνδικάτου, αλλά το διενεργούσε μια παράταξη, η ΠΑΣΚΕ, το κατέθεσε και  η διορισμένη (!) όπως η ίδια ομολόγησε, ''Εφορευτική Επιτροπή''!

Η κατηγορία που του απαγγέλθηκε στηρίχτηκε στο άρθρο14 παρ.2 του Συνδικαλιστικού Νόμου 1264/82  που αφορά ξεκάθαρα ενέργειες εργοδοτών που εμποδίζουν την ελεύθερη άσκηση της συνδικαλιστικής δράσης και όχι ενέργειες μελών της Συνδικαλιστικής Οργάνωσης!

Επιπρόσθετα το  Καταστατικό λειτουργίας του Συνδικάτου μας, προβλέπει διαγραφή για όποιον εναντιώνεται στις επιδιώξεις και τους σκοπούς του, θέτοντας εαυτό ως αρμόδιο για να επιληφθεί!

Δεν  υπήρξε καμία μαρτυρία στο δικαστήριο, που να κατονομάζει τον Π.Σκοκέα ως αυτόν που έσπασε την κάλπη!

Παρόλα τα παραπάνω, αλλά και άλλα, που σαφέστατα αποδείχτηκαν  στο δικαστήριο, η έδρα του απήγγειλε ποινή! Αυτή ήταν η τιμωρία του, που αντί δολίως να αρνηθεί τα πάντα και λόγω έλλειψης στοιχείων να απαλλαχτεί, αυτός κατέθεσε την αλήθεια ως όφειλε, αποδεχόμενος την πράξη του!

Ο Π.Σκοκέας δηλώνει περήφανος γιατί με την συγκεκριμένη ενέργεια, εφάρμοσε τον Συνδικαλιστικό Νόμο και τήρησε το Καταστατικό λειτουργίας του Συνδικάτου του, θα εξαντλήσει δε κάθε δικαίωμα που του δίνει ο νόμος, ώσπου να δικαιωθεί. Εντωμεταξύ αναμένει το εφετείο, όπου εκεί θα δοθεί άφθονο φως στις συνθήκες της καταδίκης του.

        Παναγιώτης Σκοκέας – Χρήστος Τόλιας 
                       ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΣΥ






Αναρτήθηκε από: ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ. στις 11:35 π.μ. σε , , ,  

Search