ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΒΛΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018



Φτάσαμε στο τέλος άλλης μια τριετίας, η οποία απέφερε μείωση στις οικονομικές μας απολαβές, περιστολή στα θεσμικά μας κεκτημένα και επιδείνωση στις εργασιακές μας συνθήκες. 

Συνεχίστηκε, με δυο λόγια, ο μνημονιακός κατήφορος της απαξίωσης της εταιρείας και της εξαθλίωσης του προσωπικού της. 

Και σε όλα αυτά βέβαια τεράστιο ρόλο έπαιξαν και οι επιλογές που κάναμε, τέτοιες μέρες, πριν 3 χρόνια.

Όμως σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε μέχρι το 2015, όπου τα κόμματα που διοικούσαν το συνδικάτο διοικούσαν και την εταιρεία, αυτή την τριετία το συνδικάτο διοικούσαν ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ), αλλά την εταιρεία το ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ). 

Για τις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ τι νέο να πούμε; Τα λέμε, τα βλέπουμε και τα ζούμε όλα αυτά τα χρόνια! Είναι το ‘’παλιό’’ που ξέρουμε όλοι πολύ καλά, πώς λειτουργεί. Τα αποτελέσματα της συνδιοίκησής τους τα βιώσαμε κι αυτή την τριετία! 

Πάμε να ‘’δούμε’’ αυτό που αυτοπροβάλλεται για ‘’νέο’’το ΜΕΤΑ, ώστε να ξέρουμε, τί να περιμένουμε …μετά, για να μην ψάχνουμε σύννεφα να πέσουμε πάλι… 

Στο μόνο λοιπόν που είδαμε να αναλώνεται το ΜΕΤΑ από τη θέση εξουσίας που έχει επί τρία χρόνια, είναι σε αναθέσεις, προαγωγές, μετακινήσεις και γενικά σε ρουσφέτια. 

Σε τίποτα άλλο! 

Δεν επίλυσε ούτε ένα θεμελιώδες πρόβλημα της καθημερινότητας μας, παρ’ όλο που αν ήθελε ―όπως αποδείχτηκε― είχε τη δύναμη να το κάνει. Τη θέληση δεν είχε, γιατί αντί να επιλύει προβλήματα, αντίθετα αναλώθηκε σε ένα παιχνίδι εξουσίας, με τα ίδια ανήθικα μέσα και τρόπους που μεταχειρίστηκαν και οι προηγούμενοι, ώστε να πάρει την προεδρεία του συνδικάτου. 

Γιατί; Όχι φυσικά για να τα λύσει μετά, αλλά για να κάνει ακριβώς ότι και οι προηγούμενοι! Από την ίδια μήτρα προ έρχονται εξάλλου, αδέρφια είναι! 

Δηλαδή, όπως όταν έπρεπε να εφαρμοστούν οι σαρωτικές αλλαγές που επέφερε το μνημόνιο, οι κυβερνητικές παρατάξεις που διοικούσαν το συνδικάτο ως γνήσια κομματικά υποκαταστήματα, φρόντισαν αυτές να περάσουν με τις μικρότερες δυνατόν αντιδράσεις από τους εργαζόμενους, μέχρι και ΠΑΣΚΟΨΗΦΙΣΜΑ έκαναν, έτσι και σήμερα, ΜΕΤΑ, υπουργείο και εταιρεία, σε μια ανίερη συνεργασία, κάνουν τα πάντα να πάρουν τη διοίκηση του Συνδικάτου, ώστε οι νέες σαρωτικές αλλαγές που θα έρθουν, όπως στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας που επιφέρει η πρόσφατη ένταξη μας στο υπερταμείο, να γίνουν με το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις και με το χαμηλότερο κόστος γι αυτούς.Οικονομικό (μισθολογικές και θεσμικές απολαβές προσωπικού) και πολιτικό (απεργιακές κινητοποιήσεις). 

Τα έχουμε ξαναδεί, έχουν συμβεί

Όμως επειδή δεν επαρκούν οι δυνάμεις τους γιαυτό το εγχείρημα, στην αναζήτηση συμμάχων, είδαμε το μεγάλο ξεπούλημα και την τεράστια προδοσία που έκανε στον κλάδο μας η ΕΑΣ, όταν στην κυριολεξία σε μια νύχτα, ένα μήνα πριν τις εκλογές, από φιλεργατική έγινε εργοδοτική, με την τοποθέτηση στελεχών της σε ''καίρια πόστα'' προς άγρα ψήφων, με αποκορύφωμα τον μέχρι πρόσφατασυνδικαλιστή Μπαστάνη να τοποθετείται στη θέση του πρώην συνδικαλιστήΛουλακάκη (ΠΑΣΚΕ) υποδιευθυντής Κίνησης στο Α/Σ Ελληνικού.

 Αυτό είναι το ‘’νέο’’, ίδιο και απαράλλακτο με το ‘’παλιό’’. 

Ίδιοι μέθοδοι, ίδιοι οι σκοποί, ίδιο θα είναι και το αποτέλεσμα!

Για άλλη μια φορά θα βρεθούμε χαμένοι, προδομένοι και ξεπουλημένοι! 

Δεν τα εικάζουμε εμείς, η ιστορία του κλάδου μας τα διδάσκει. 

Κι όποιος δεν μαθαίνει, ξαναπαθαίνει. 

ΕΜΕΙΣ σου λέμε γύρισε την πλάτη στον κομματικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που μας έφερε ως εδώ.

 ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ τις κομματικές παρατάξεις. 

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές. 

Αλλιώς, τί τους χρειαζόμαστε; 

Ας βάλουμε κατευθείαν στη διοίκηση του συνδικάτου, τη διοίκηση της Ο.ΣΥ! 

Τί τους θέλουμε τους μεσάζοντες! 


Σε αυτή τη λαίλαπα της τριετίας λοιπόν,για ακόμα μια φορά αντισταθήκαμε στις σειρήνες να ενδώσουμε πουλώντας τους εαυτούς μας και εσάς, προασπίζοντας, διαφυλάττοντας ακόμα καιαναπτύσσοντας ―ναι, καταφέραμε και το κάναμε κι αυτό― θεσμικά μας κεκτημένα. 

Δε θα σας επαναλάβουμε τα όσα διακηρύσσουν όλες οι παρατάξεις προεκλογικά για τον χαρακτήρα των συγκοινωνιών, για προσλήψεις προσωπικού, για αγορά ανταλλακτικών κ.λπ.

 Οπωσδήποτε μας βρίσκουν σύμφωνους και τα επιδιώκουμε κι εμείς,αναρωτιόμαστε όμως, πώς θα τα καταφέρουν όλα αυτά, όταν δεν κατάφεραν τόσα χρόνια να προστατέψουν αυτά που ήδη έχουμε ή δεν ασχολήθηκαν καν με αυτά! 

Σε αντίθεση με αυτούς, εμείς: 

 Ήδη από το Νοέμβρη του 2015 με ανακοίνωσή μας ΞΕΣΚΕΠΑΣΑΜΕ, μπορεί και οι πρώτοι πανελλαδικά, τη μεγάλη εξαπάτησή μας από την επικείμενη εφαρμογή του ΝΕΟΥ Ενιαίου Μισθολογίου, που μας στέρησε μισθολογικές αυξήσεις που δικαιούμασταν και μας κόστισε από εκατοντάδες, ως και χιλιάδες ευρώ αναδρομικάστον καθένα μας. Χρήματα που τα είχαμε εργαστεί και που θα λαμβάναμε από το ‘’ξεπάγωμα των τριετιών’’ με το προηγούμενο Ενιαίο Μισθολόγιο, αν ο μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ δεν το άλλαζε. 

 Με την εφαρμογή του ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΑΜΕ άμεσα την εταιρεία για τη μη έκδοση εξοφλητικών, ώστε να αποτρέψουμε προς δημιουργία εντυπώσεων πλασματικές απολαβές και ήταν η πρώτη φορά στην εποχή του μνημονίου, που μετά από αλλαγή στο μισθολογικό μας καθεστώς, βρεθήκαμε χωρίς χρεωστικά. 

 ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΑΜΕ την εταιρεία για την μη χορήγηση κανονικών αδειών καιΠΕΤΥΧΑΜΕ επίσημη καταγεγραμμένη δέσμευση από πλευράς της, για έγκαιρη χορήγηση εντός του έτους βάση νομοθεσίας, όπως και επίσημη αποδοχή για 100% προσαύξηση στην αποζημίωση σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης χορήγησης. 

▶ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΑΜΕ την εταιρεία για μονομερή χορήγηση άδειας καιΠΕΤΥΧΑΜΕ αυτή να πληρωθεί, οι μέρες να μην χαθούν και ο τότε Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας και σημερινός Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας Γ. Οικονόμου να καταδικαστεί στις 2 Φεβρουαρίου 2018 σε 4μηνη φυλάκιση από το Α’ Πλημμελειοδικείο Πειραιά! 

▶ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΑΜΕ την εταιρεία για τα πειθαρχικά και ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ από το Εφετείο Πειραιά, βάση της ο ποίας τα πειθαρχικά συμβούλια δε λειτουργούν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Με αυτή την απόφαση, ιστορική δικαίωση για τον κλάδο, μπορούν να ακυρωθούν όλες οι πειθαρχικές ποινές όλων μας, ανεξαρτήτως παραπτώματος! 

Αυτές είναι αποφάσεις που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάθε εργαζόμενος, αλλάπρώτιστα ένα συνδικάτο που νοιάζεται για το συνάδελφο, ώστε ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΠΑΙΤΕΙ τα εργασιακά μας κεκτημένα. 

▶ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΑΜΕ τα Έκτακτα Ρεπό με απόφαση του Επιθεωρητή Εργασίας, διότι δεν υπήρχε καμιά δικλείδα ασφα λείας σε περίπτωση που στο μέλλον η εταιρεία ήθελε να επικαλεστεί τη μη εμπρόθεσμη χορήγηση τους (1 ανά δίμηνο), όπως π.χ. συμβαίνει με τις άδειες, οι οποίες άπτονται του Εργατικού Δικαίου. 

▶ ΑΝΑΠΤΥΞΑΜΕ και ΕΠΕΚΤΕΙΝΑΜΕ την άδεια σχολικής παρακολούθησης τέκνου (γονική), ώστε οι 4 μέρες για κάθε παιδί, να μην χορηγούνται μόνο αν αυτά φοιτούν σε διαφορετική εκπαιδευτική βαθμίδα, όπως αναγράφει η σύμβαση μας, αλλά αυτοτελώς για κάθε παιδί ανεξαρτήτως βαθμίδας, όπως ορίζει η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. 

▶ ΠΕΤΥΧΑΜΕ την ηθική μας δικαίωση, στη λογιστική αύξηση 7% που πρότεινε το Υπουργείο στο τελευταίο σχέδιο σύμβασης, έπειτα από το 0.21% που πρότεινε στο πρώτο σχέδιο που ήρθε σε γνώση μας, όπου μας κατέτασσε ωςτελευταίους των τελευταίων, κάτω από όλες τις ειδικότητες πλην ελιγμοδηγών! 

 Με συνεχείς ανακοινώσεις και παρεμβάσεις και στον τότε Διευθ. Σύμβουλο της Ο.ΣΥ. Γ.Αναγνωστόπουλο,ΑΠΑΙΤΗΣΑΜΕ την αναγνώριση της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματός μας, να ληφθούν υπόψη οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το ασκούμε και να γίνει άμεση εξίσωση μας με το μισθολόγιο του τεχνίτη.

 Έτσι φτάσαμε στην τελευταία πρόταση και στο πλασματικό (ηθικό) 7%, που είναι πάνω και από των τεχνιτών! 

Ποιοί περιμένατε να φωνάξουν και να νοιαστούν για μας; 
Οι σταθμάρχες; 
Οι επόπτες; 
Ή μήπως οι τμηματάρχες; 

 Είμαστε οι μόνοι ακόμα και από το προεδρείο, που ΑΠΑΝΤΗΣΑΜΕ ΑΜΕΣΑστο τελευταίο αυτό σχέδιο που μας α- πέστειλε το υπουργείο, στέλνοντας τη δική μας ολοκληρωμένη πρόταση για Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, πρόταση όχι από την σφαίρα της ουτοπίας, αλλά συνδιαμορφωμένη από την υπάρχουσα σύμβαση μας, την ΕΣΣΕ της ΣΤΑ.ΣΥ και αυτής που απέστειλε το ίδιο το υπουργείο! 

Συνεχίζουμε ως την πραγματική οικονομική και θεσμική μας δικαίωση. 

 Όταν το περασμένο καλοκαίρι δημιουργήθηκε το θέμα με τις κατασκηνώσεις, όπου η Διοίκηση ΜΕΤΑ χρησιμοποίησε τα παιδιά μας ως μέσο πίεσης και εκβιασμού προς δημιουργία εντυπώσεων, ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΣΑΜΕ ΣΤΙΓΜΗ να υπερψηφίσουμε την πρόταση του προεδρείου για κάλυψη των εξόδων ως δίκαιη,βάζοντας έμπρακτα πάνω από όλους και όλα τα παιδιά και όχι δογματικές ιδεοληψίες ή μικροσυνδικαλιστικές σκοπιμότητες. 

▶ ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ το ίδιο να γίνει και με τα Λ/Φ για τις παραλίες, που η διοίκηση ΜΕΤΑ δεν χορήγησε. Δυστυχώς, δεν εισακουστήκαμε. Έτσι ΜΕΤΑ και ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ πέρσι μας έκοψαν τα μπάνια. Τι να περιμένουμε για φέτος; 

 Στην καθημερινότητα, ΠΑΛΕΨΑΜΕ με ένα σωρό ζητήματα από κολωνάκια, χρόνους διαδρομής και τροποποιήσεις γραμμών, μέχρι τους χώρους αναμονής και υγιεινής, αλλά η δομή του συστήματος είναι τέτοια που ένα φτιάχνεις, δέκα χαλάνε ή και ακόμα ακόμα και αυτά που φτιάχνεις, έρχονται έπειτα και τα χαλάνε, όπως π.χ. σε Πετρούπολη και Κορυδαλλό. 

Εδώ, η λύση του προβλήματος μπορεί να έρθει ξεκάθαρα από μια διοίκηση συνδικάτου που θα απαιτήσει την τήρηση των προβλεπόμενων και δεν θα αφήνει τον οδηγό έρμαιο στην τύχη του, βάζοντάς τον "ασπίδα" στις ανεπάρκειες και την αναλγησία της εργοδοσίας. 

Η καθημερινότητα χτυπιέται στη ρίζα. Το γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά αυτό κι έτσι θα κινηθούμε, γιατί δεν είναι παρά μια Λερναία Ύδρα που όσα κεφάλια κι αν τις κόψεις, αυτή θα γεννά πάντα τα διπλάσια. 

Επισημαίνουμε τη ρήση κορυφαίου διοικητικού παράγοντα της Ο.ΣΥ, όπως έχει εκφραστεί επίσημα και δημόσια: "Αν ο οδηγός αποφασίσει να πατήσει διπλή διαχωριστική, το πράττει με δική του ευθύνη!". Αυτό τα λέει όλα και αυτό πρέπει να πάψει! 

Οι ευθύνες στους υπεύθυνους! 

▶ ΩΘΗΣΑΜΕ συναδέλφους, όταν κανείς άλλος δεν το έκανε, τότε που βασίλευε η συγκάλυψη και η σιωπή, να προβούν σε μηνυτήριες αναφορές για χειροδικία εν ώρα βάρδιας και ήδη έχουν ξεκινήσει να απαγγέλλονται από τα δικαστήρια οι πρώτες καταδίκες. 

Για κάποια από τα παραπάνω, αλλά και για πολλά πολλά άλλα, σας έχουμε ενημερώσει ήδη από τον περασμένο Νοέμβρη με ανακοίνωση μας 32 σελίδων μεγάλου σχήματος, στην οποία και σας καλούμε να ανατρέξετε (μπορείτε να τη δείτε εδώ: http://ergazomenoiosy.blogspot.gr/2017/11/blog-post_21.html). 

Δεν περιμέναμε τις εκλογές να βγούμε με ένα τετρασέλιδο πομφόλυγα γεμάτο αοριστολογίες, γενικότητες και με τον βαρύγδουπο τίτλο ’’ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ’’, να σας πούμε ψηφίστε μας! 

Συνεχίζουμε από εκεί που έχουμε σταματήσει με πολλά θέματα ήδη δρομολογημένα. 

 Όπως η ακύρωση των φύλλων αξιολόγησης μας ως παράνομα, αυθαίρετα και αντικανονικά. 

 Την ακύρωση βάση της απόφασης του Εφετείου όλων ανεξαιρέτως των πειθαρχικών ποινών και της επιστροφήςτων παρανόμως, βάση των ποινών αυτών,παρακρατηθέντων ημερομισθίων. 



Χωρίς πειθαρχικούς ποινές και φύλλα αξιολόγησης δεν κινδυνεύει κανένας μας και για κανέναν λόγω, από ...μελλοντικές αξιολογήσεις! 

• Το θεμελιώδες πρόβλημα με το εικονικό πρόγραμμα δρομολόγησης Ο.ΣΥ και ΟΑΣΑ, το οποίο είναι η αιτία των κομμένων βαρδιών, των εξωπραγματικών χρόνων διαδρομής και εν γένει όλων των δεινών μας στην βάρδια, το οποίο είναι παράνομο και σε πλήρη αντίθεση και παραβίαση με την υπ’ αριθμ. οικ. Α’ 27733/2213/29-05-2015 (Β’ 1181) του υπουργού Σπίρτζη. 

Αν δε συμμορφωθούν, η προσφυγή μας στη δικαιοσύνη είναι δεδομένη καιγνωρίζουν πλέον πολύ καλά, τι τους περιμένει!

Απόρροια αυτού του δολοφονικού προγράμματος είναι και οι προσωρινές ή μόνιμες βλάβες στην υγεία μας, με αποτέλεσμα όχι μόνο να ασθενούμε, αλλά και να πεθαίνουμε, είτε εν υπηρεσία, είτε ελάχιστα μετά τη συνταξιοδότηση! 

 Η εταιρεία πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα κοινοποιώντας μας τις ασθένειες εργασίας, όπως επανειλημμένως έχουμε ζητήσει και θέτοντας την Υπηρεσία Υγιεινής και Πρόληψης για τον σκοπό τον οποίο υπάρχει, δηλαδή να ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ και όχι για να συγκαλύπτει τον αργό μας θάνατο. 

Αν δεν το πράξει, την περιμένει ο Εισαγγελέας και από μας η υπόσχεση ότι σε αυτό το θέμα δεν θα υπάρξει… 

ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ! 

 Σε κάθε συμβάν εν ώρα βάρδιας θα ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΜΕ τη Διοίκηση να αναλαμβάνει τις ευθύνες της απέναντι μας, όπως είναι βάση Κανονισμού υποχρεωμένη, όχι μόνο για χειροδικία, αλλά και για εξύβριση ή προπηλακισμό, κινώντας τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες, ώστε να πάψει ο οδηγός να αποτελεί τον αποδιοπομπαίο τράγο για αμαρτίες άλλων. 

• Το σημαντικότερο, μέσω Δελτίων Τύπου να κοινοποιούνται αυτές οι ενέργειες, ώστε να γίνεται γνωστό ότι, όποιος ενοχλήσει εργαζόμενο οδηγό σε ώρα υπηρεσίας, τιμωρείται και ότι τα πολλά χρόνια της ανοχής τέλειωσαν. 

Ήδη σας γράψαμε αρκετά, δε χρειάζεται να σας πούμε τίποτα άλλο, τις ικανότητες και τις διαθέσεις μας, δεν τις έχουμε δείξει...


τις έχουμε αποδείξει! 

Αυτές οι εκλογές είναι οι κρισιμότερες από τη δημιουργία του Συνδικάτου μας, διότι διακυβεύετε ο ίδιος ο χαρακτήρας της εργασίας μας. 

Το μέλλον μας! 

Επιλέξτε ανθρώπους που νοιάζονται πραγματικά για εμάς, που έχει αποδείξει η πορεία τους ότι αξίζει να τους εμπιστεύεστε και δε σας χρησιμοποιούν σαν όχημα για να κάνουν καριέρες συνδικαλιστικές ή εργοδοτικές. 

Δικαιολογίες και άλλοθι δεν υπάρχουν, γνωριζόμαστε  όλοι πολύ καλά μεταξύ μας

Οι προκλήσεις της επόμενης μέρας είναι τεράστιες, ιστορικής σημασίας και ό,τι κι αν μας επιφυλάσσει το μέλλον, ακόμα και αν προδικάζει αναπόδραστες καταστάσεις, εμείς πρέπει να αγωνιστούμε, ώστε αυτές να έρθουν με το λιγότερο δυνατό κόστος για εμάς και το μεγαλύτερο για εκείνους που απεργάζονται τα σχέδια εναντίον μας και όχι να ξεπουληθούμε άλλη μια φορά για ένα ξεροκόμματο με κάτω τα χέρια. 

Γιατί αν ξαναβάλετε στο τιμόνι του Συνδικάτου τον κομματικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, τα όργανα αυτών που σχεδιάζουν το δυσοίωνο μας μέλλον,

τι διαφορετικό θα συμβεί από αυτό που ήδη μας συμβαίνει;



Την απάντηση θα τη δόσεις εσύ, 14-15 Μαρτίου στην κάλπη. 

Εμείς σε καλούμε να διώξεις τα κόμματα έξω από την πύλη! 

Να καταψηφίσεις τον κομματικό και εργοδοτικό "συνδικαλισμό". 

Μόνο έτσι η Ικτίνου από κέντρο ρουσφετιού και καθυπόταξης στην εφαρμογή του μνημονίου, θα γίνει ξανά Συνδικάτο Εργαζομένων! 

ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ - ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ - ΚΑΛΕΣ ΒΑΡΔΙΕΣ 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΚΟΚΕΑΣ - ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΛΙΑΣ 

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ - 
ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΛΗ


Αναρτήθηκε από: ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ. στις 8:46 π.μ.

Search