ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΒΛΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018


Στα κεντρικά της ΟΣΥ και στο γραφείο του Διευθύνοντος Συμβούλου βρεθήκαμε εχτές 12/3/2018, έπειτα από πρόσκληση της Ανεξάρτητης Παρέμβασης.

Ναι κι όμως δεν τρέχαμε όλοι για ψήφους, κάποιοι συνεχίζουμε να συνδικαλιζόμαστε!

Σκοπός η έντονη διαμαρτυρία  για την απόπειρα εκβιασμού από προϊστάμενο σταθμάρχη κίνησης, υποψήφιο με την ΕΑΣ στο αμ/σιο του Ελληνικού, όπου απαίτησε από συνάδελφο να θέσει υποψηφιότητα με την ΕΑΣ, προκειμένου να έχει ευνοϊκή μεταχείριση - έναντι άλλων συναδέλφων του βέβαια - και η απροκάλυπτη συμμετοχή της Διοίκησης της ΟΣΥ στην λειτουργία του Συνδικάτου, αφού ο συγκεκριμένος ήταν προσωπική επιλογή του Διευθύνοντα, όπως και οι υπόλοιποι 7 του ίδιου συνδυασμού που έλαβαν αναθέσεις, 1 μόλις μήνα πριν τις εκλογές.


Παρόντες σε όσα διαδραματίστηκαν αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες ήταν οι συνάδελφοι: Π. Σίνης, Α. Σιφναίος και Δ.Λύτρας και οι Συνδικαλιστές: Α. Κασιμέρης, Κ. Αλεξόπουλος, Χ. Τόλιας και Π. Σκοκέας

Εν συντομία να σας πούμε ότι στην αρχή δεν μας δεχόταν,έπειτα από τις συνεχείς παραινέσεις μας, δεχόταν να δει έναν από μας,ενώ βέβαια στο τέλος αναγκάστηκε να μας δεχθεί όλους!

Εξαρχής ο Διευθύνων ήταν αδικαιολόγητα επιθετικός σε σημείο να μας κουνάει το δάκτυλο και να μας φωνάζει να βγούμε έξω, φτάνοντας στο σημείο να απλώσει χέρια και να σπρώξει τον Κ.Αλεξόπουλο. Αυτή η ένταση έφερε στο γραφείο του και την Πρόεδρο της εταιρείας κα Ζωή Γεωργίου.

Με την ανάλογη αντιμετώπιση όμως, του δώσαμε να καταλάβει, με τον τρόπο μας, ότι δεν είμαστε σαν τους συνδικαλιστές που έχει συνηθίσει,  οπότε ο κύριος Γλυκός γλύκανε, κάθισε στο γραφείο του και άκουσε από όλους τις δίκαιες διαμαρτυρίες μας, για την απροκάλυπτη ανάμιξη του στις εσωτερικές διεργασίες και στις εκλογές του Συνδικάτου μας και στην το ίδιο απροκάλυπτη κάλυψη που προσφέρει στον σταθμάρχη κίνησης, ως προσωπική του επιλογή.

Ζητούσαμε την άμεση διερεύνηση της καταγγελίας μας και ο κ.Γλυκός μας απαντούσε με αστειότητες ότι δεν είναι ανακριτής!

Μα φυσικά και δεν ζητούσαμε να ασχοληθεί αυτός προσωπικά με το συμβάν, έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ να λύσει, αλλά απλά να δώσει την εντολή να κινηθούν οι αρμόδιες διαδικασίες και όχι να συγκαλύπτει και να ασχολείται με τις εκλογές του συνδικάτου μας. 

Μας παρουσίασε εξαρχής έγγραφο αμφιβόλου προελεύσεως με το οποίο ο συνάδελφος μας, αναιρούσε την αρχική του καταγγελία, μόνο που για αυτήν υπάρχουν  μαρτυρίες και όπως του απαντήσαμε αυτό το έγγραφο δεν είναι παρά άλλη μια απόδειξη ότι οι εκβιαστικές μέθοδοι συνεχίζονται!

Με τα πολλά ''έσπασαν στην ανάκριση'' και ομολόγησαν ότι ναι μεν χορηγήθηκε η αίτηση, αλλά όχι εκβιαστικά!!!




Έπειτα και από την ομολογία, αν και δεν ήταν και τόσο απαραίτητη, μπορούμε να  πούμε ότι το μέλλον του νέου Διευθύνοντος προδιαγράφετε  όμοιο με του προηγούμενου που καταδικάστηκε σε 4μηνη φυλάκιση,για άλλον λόγο βέβαια,αλλά το αποτέλεσμα διαφαίνεται το ίδιο.Θα αποφασίσει ο εισαγγελέας.


Όπως μας έχει ενημερώσει ήδη ο δικηγόρος μας, υπάρχει σαφέστατη παραβίαση του Ν.1264/82 που προστατεύει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες από αυθαιρεσίες του εργοδότη επί ποινή φυλάκισης!

Ν.1264/82



Οι προσωπικές επιλογές του Διευθύνοντος Συμβούλου τις ΟΣΥ, ούτε μήνα πριν τις εκλογές, εντάχθηκαν σύσσωμες σε συνδικαλιστική παράταξη και από τη θέση εξουσίας που τους ανέθεσε ο ίδιος ο Δ.Σ, προσπαθούν να επηρεάσουν την ψήφο των εργαζόμενων.

Εμείς αναμένουμε  τα αποτελέσματα των εκλογών και ότι άλλο εντωμεταξύ προκύψει, να τα στείλουμε κι αυτά στον ''φούρναρη'' που ψήνει την μηνυσούλα.

Αυτά και καλό βόλι!






Αναρτήθηκε από: ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ. στις 10:54 π.μ.

Search